Πρόκειται αναμφίβολα για μία από τις πιο εμβληματικές και σκοτεινές στιγμές της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι, που βρισκόταν ένα βήμα από το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο στην Καλιφόρνια το 1968, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του αδελφού του και προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κένεντι, που συντάραξε ολόκληρο τον κόσμο.
Για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι συνελήφθη και καταδικάστηκε ο Σιρχάν Σιρχάν, τότε 24 ετών, γόνος Παλαιστινίων προσφύγων από τη Βηθλεέμ.
Ομολόγησε, ανακάλεσε, έκανε συμβιβασμό με την εισαγγελία και ξαναομολόγησε και, τελικά, καταδικάστηκε σε ισόβια.
Τώρα, η αρμόδια επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση, που υπέβαλε για 16η φορά στα 77 του χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα υποστήριξε και ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, όμως, η υπόλοιπη οικογένεια διαφωνεί.
Την τελική απόφαση για την απονομή χάριτος, πάντως, θα λάβει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια εντός τριών μηνών.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών