Ετοιμάζονται για την φοιτητική ζωή

Διεκδίκησαν και κέρδισαν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Κάθισαν στα θρανία μετά από χρόνια και τώρα ετοιμάζονται να λάβουν θέση και στα αμφιθέατρα!

Η εκπαιδευτική κοινότητα του 4ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου συγχαίρει θερμά τους 29 ενήλικες μαθητές που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τους εύχεται ολόψυχα να συνεχίσουν με την ίδια αφοσίωση τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι επιτυχόντες μαθητές απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως το βασικό σύνθημα και σκοπός του Σχολείου: «Φοιτήστε παράλληλα με τις υποχρεώσεις σας και αλλάξτε τη ζωή σας», μπορεί να επιτυγχάνεται.

Δίνουν επίσης ένα πολύ καλό παράδειγμα σε όλους τους ενήλικες που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την πρώτη τους εφηβική ευκαιρία για εκπαίδευση, ότι υπάρχει και δεύτερη και το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ μπορεί να την υπηρετήσει.

Ετοιμάζονται για την φοιτητική ζωή

Στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο περνάει η κ. Όλγα Καγιουλίδου. Έχει δύο κορίτσια, 19 και 15 ετών, η μεγάλη της κόρη σπουδάζει στο Μαθηματικών.

Πρώτος της στόχος όταν επέστρεψε στα θρανία ήταν να πάρει το απολυτήριο Λυκείου, όμως, στη συνέχεια αποφάσισε να δώσει και πανελλήνιες.

Έτσι, καταφέρνει να στείλει και ένα μήνυμα στα παιδιά της, να αγαπήσουν το σχολείο.

Εκτός από την στήριξη της συζύγου της, που ήταν πολύτιμη, των παιδιών της, είχε τη βοήθεια των καθηγητών της που υπό τις φετινές συνθήκες κατάφεραν να σταθούν στο πλευρό των μαθητών τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αισθάνεται πολύ χαρούμενη, περήφανη που τα κατάφερε, κάτι που δεν περίμενε όταν περνούσε ξανά το κατώφλι του σχολείου.

«Ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Όταν μας δίνεται μία ευκαιρία στη ζωή, πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», αναφέρει η κ. Αργυρώ Παπαδάκη, η οποία περνά στη Νοσηλευτική του ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο.

Είχε στο πλευρό της τους καθηγητές της, που την βοήθησαν να μην ξεφεύγει από τον στόχο της, αλλά και τα άτομα που την αγαπούν και πίστεψαν σε εκείνη, όπως πίστεψε η ίδια στον εαυτό της.

Ήδη, είναι νοσηλεύτρια στο ΠαΓΝΗ και τονίζει πως «δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να εξελίσσουμε τον εαυτό μας».

Έχει τρία παιδιά, 25, 21 και 15 ετών. Θέλησε να δείξει στη μικρή της κόρη, που ακόμα πηγαίνει σχολείο πως «αφού τα κατάφερε η μαμά, μπορείς κι εσύ».

H προσπάθεια και η επιτυχία

Στη Νοσηλευτική Ηρακλείου περνάει η κ. Καλλιόπη Σουνδουλουνάκη.

Έχει δύο παιδιά, 10 και 12 ετών. Παρά τις δυσκολίες της καθημερινότητας, ήταν προσηλωμένη σε αυτό που ήθελε, με την στήριξη των καθηγητών, του σχολείου και του φροντιστηρίου, και της οικογένειάς της όλα ήταν δυνατά, όπως λέει.

Στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο περνάει ο κ. Νικόλαος Μπορμπουδάκης.

Είναι παντρεμένος ενώ εργάζεται ως συμβασιούχος στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η καθημερινότητα ήταν δύσκολη, «είναι κάτι που πρέπει να θέλεις πολύ για να συνεχίζεις να προσπαθείς», αναφέρει ο ίδιος.

Ήθελε να σπουδάσει γιατί θεωρεί πως θα έχει ένα καλύτερο επαγγελματικό περιβάλλον.

Στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου φοιτητής ο κ. Εμμανουήλ Κυριακάκης. Πρόκειται για μία ακόμα μεγάλη επιτυχία του σχολείου και του ίδιου, φυσικά, προσωπικά.

Ο κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης περνά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, μία επιτυχία που σκόρπισε χαμόγελα!

Οι δύο παραπάνω απόφοιτοι του σχολείου είχαν ακολουθήσει τον Τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr