«Οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται», σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Μαρία.

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα για μία 45χεονη γυναίκα, η οποία έδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις και πέτυχε το στόχο της. Ο λόγος για την κυρία Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου, η οποία κατάγεται από το Ηράκλειο και από σήμερα μπορεί να δηλώσει και επισήμως φοιτήτρια.

Η Κρητικιά είναι μία από τους 63.239 υποψηφίους που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Έτσι λοιπόν, από τον Σεπτέμβριο θα φοιτά στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τη σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Η 45χρονη φοίτησε στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο με σκοπό να πάρει ένα δεύτερο απολυτήριο λυκείου. Όταν είχε τελειώσει στα 18 της το τεχνικό επαγγελματικό λύκειο και πέρασε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, είχε ήδη γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της και αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Έτσι εγκατέλειψε τα όποια σχέδια είχε για σπουδές προκειμένου να αφιερωθεί στα παιδιά της, τα οποία είναι σήμερα 21, 23, 24 και 25 ετών.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακελίου, ανέφερε πως οι καθηγητές της ήταν αυτοί που την έπεισαν να δώσει εξετάσεις. «Τώρα πια είχα τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμουν, για να ξαναπιάσω τις σπουδές μου στο σχολείο. Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες και να περάσω στο πανεπιστήμιο, όμως οι καθηγητές μου επέμεναν ότι έπρεπε να προσπαθήσω και κάπως έτσι τα κατάφερα», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την προσπάθεια είχε τη στήριξη του συζύγου της, ο οποίος μάλιστα αποφάσισε τη νέα χρονιά να συνεχίσει και αυτός τις σπουδές του στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

Σε μήνυμά της στα social media η κυρία Μαρία ανέφερε:

«Πόσο δύσκολο θεέ μου ήταν , να ξυπνώ νωρίς το πρωί για να πηγαίνω στη δουλειά, να σχολώ και στη συνέχεια να κάνω μάθημα ως τις 11 το βράδυ.  Αρχές του έτους λύγισα και λέω: “Τέλος ως εδώ ήταν, δεν αντέχω άλλο”, μα μια φωνή μέσα μου φώναζε, τώρα Μαρία, λίγο έμεινε ακόμα, θα τα καταφέρεις, μπορείς! Σήκωσα κεφάλι, μάζεψα τις δυνάμεις μου και συνέχισα.

Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες, ήθελα απλά να πάρω ένα δεύτερο πτυχίο, αλλά το πείσμα και η επιμονή των εξαίρετων καθηγητών μου με οδήγησαν να κάνω το βήμα αυτό. Τους ευχαριστώ θερμά!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένεια μου ,στον άντρα μου, στα παιδιά μου, στους ήρωες μου, που ανέχτηκαν τα νεύρα μου , τις φωνές μου !!! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ε ναι λοιπόν τα κατάφερα! Μη έχοντας διδαχθεί τα 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα, με μηδέν χρηματικό κόστος κατάφερα και συγκέντρωσα σχεδόν 14.000 μόρια και πέρασα στην 1η μου επιλογή, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο.

Θέλει πίστη σε ό,τι κάνεις! Πίστεψε στον εαυτό σου και τότε θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου και να κατακτήσεις τα όνειρά σου! Να ξέρετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται!».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr