Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθηνά Οικονομάκου - Μας ξεναγεί στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά

Αθηνά Οικονομάκου – Μας ξεναγεί στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά

Μια μοναδική ξενάγηση μέσω Instagram στον Μυστρά έκανε η Αθηνά Οικονομάκου στους διαδικτυακούς της φίλους, δίνοντάς τους και τις απαραίτητες συμβουλές

Ξενάγηση στο μαγευτικό κάστρο του Μυστρά έκανε στους διαδικτυακούς της φίλους μέσω Instagram η Αθηνά Οικονομάκου.

Η γνωστή ηθοποιός και σχεδιάστρια μόδας κατάγεται από τη Λακωνία όπου και συνεχίζει να απολαμβάνει τις τελευταίες μέρες των καλοκαιρινών της διακοπών.

Ο Μυστράς είναι ο σημαντικότερος τουριστικός πόλος έλξης στη Σπάρτη, συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αφού εκεί στέφθηκε το 1448 o τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος.

Με την ίδρυση της σύγχρονης πόλης της Σπάρτης από το βασιλιά Όθωνα, το 1834, αρχίζει η μετακίνηση των κατοίκων του Μυστρά προς τη νέα πόλη. Οι τελευταίοι κάτοικοί του θα εγκαταλείψουν την καστροπολιτεία το 1953 μετά την απαλλοτρίωση του χώρου από το ελληνικό κράτος. Είχε προηγηθεί, το 1921, η κήρυξη του χώρου με βασιλικό διάταγμα ως προέχον βυζαντινό μνημείο.

Το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφεται ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της η Αθηνά Οικονομάκου συμβουλεύει τους διαδικτυακούς της φίλους που θα βρεθούν στην περιοχή να ανέβουν στο κάστρο, στη Μονή Παντάνασσας γιατί το μέρος είναι μαγευτικό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024