Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Παιδείας προς ΣΥΡΙΖΑ - «Fake news, ψέματα, λαϊκισμός και αδιαφορία για το μέλλον της χώρας»

Υπουργείο Παιδείας προς ΣΥΡΙΖΑ – «Fake news, ψέματα, λαϊκισμός και αδιαφορία για το μέλλον της χώρας»

Για fake news κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Παιδείας

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «fake news, ψέματα, λαϊκισμό και αδιαφορία για το μέλλον της χώρας», εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

«Ο κ. Τσίπρας μιλά για ‘εμπαιγμό’ μαθητών όταν ο ίδιος τους έχει ‘τάξει’ αναδρομική καθ’ υπέρβαση εισαγωγή σε πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς εξετάσεις, όταν υποστηρίζει την εισαγωγή στα ΑΕΙ με 1,2 ή 3 στα 20, αδιαφορώντας για τις προοπτικές αυτών των παιδιών, αφήνοντάς τα να αντιμετωπίσουν ως απόφοιτοι Λυκείου το φάσμα της ανεργίας, όταν η κυβέρνησή του ίδρυσε ή ανωτατοποίησε 153 τμήματα, χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας ή βιωσιμότητας, χωρίς ποιοτικά και αναπτυξιακά κριτήρια, πολλά εκ των οποίων είναι στην κορυφή της λίστας των τμημάτων που δεν επέλεξαν οι επιτυχόντες, κάποια δε με ρυθμό αποφοίτησης ακόμη και 3-4% ετησίως, όταν επιδεικτικά αγνοεί, διαφημίζοντας ως συνήθως τα Κολέγια, το αναβαθμισμένο σύστημα δημόσιας επαγγελματικής κατάρτισης και μαζί, τους περισσότερους από 22.000 υποψηφίους που το επέλεξαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από το υπουργείο διαψεύδεται ακόμη πως μένουν εκτός ΑΕΙ 40.000 υποψήφιοι, χαρακτηρίζοντας «fake news» σχετικές ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη και του εκπροσώπου Τύπου, Νάσου Ηλιόπουλου.

«Μένουν εκτός ΑΕΙ 35.148 υποψήφιοι, 13.780 περισσότεροι από τους 21.368 περσινούς. Όχι 20.000 ή 25.000 περισσότεροι από πέρυσι, που έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταστροφολογώντας. Και μάλιστα, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα, την οποία και αξιοποίησαν, να επιλέξουν τη δημόσια επαγγελματική κατάρτιση», σημειώνει το υπουργείο Παιδείας.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024