Μέρες του 2019, όταν τα Χανιά βούλιαζαν από κόσμο, ξαναζούν οι τουριστικοί επιχειρηματίες της δυτικότερης πόλης της Κρήτης.

Απρόσμενα ανοδικά κινείται ο τουρισμός στα Χανιά με τον φετινό Αύγουστο να πλησιάζει σε αφίξεις αυτόν του 2019 που είχε σπάσει κάθε ρεκόρ. Ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο, οι πληρότητες στις περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες και τα καταλύματα ανήλθαν στο 100%.

Δεν επηρεάστηκαν από τα μέτρα

Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου και η ανακοίνωση ότι παρατείνονται, δεν φαίνεται να επηρεάζουν τους επισκέπτες των Χανίων.

Μετά την περσινή σεζόν που η πτώση της τουριστικής κίνησης έφτασε στο 80% και οι πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της πανδημίας επηρέασαν το σύνολο των επιχειρηματιών, το φετινό καλοκαίρι ήρθε να ανατρέψει κάθε αρνητικό σενάριο.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης ήταν αντίστοιχη της κίνησης ολόκληρου του προηγούμενου έτους.

Στο παλιό λιμάνι, οι αμαξάδες δεν κρύβουν πως η τουριστική σεζόν εξελίσσεται μέχρι στιγμής εξαιρετικά καλά.

Στα επίπεδα του 2019

Το μίνι lock down που βρίσκεται σε ισχύ στα Χανιά και η παράτασή του μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να πτόησε τους επισκέπτες, όσο κι αν δυσαρέστησε τις νεαρές ηλικίες και τους μουσικούς παραγωγούς.

Ο Αύγουστος κινήθηκε κοντά στα επίπεδα του 2019 όχι μόνο για την πόλη των Χανίων αλλά και για άλλες τουριστικές περιοχές όπως η Παλαιόχωρα που πλημμύρισε από έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Σε Ελαφονήσι, Μπάλο και Φαλάσαρνα που αποτελούν τρεις από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Κρήτης παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο τις προηγούμενες ημέρες.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου στα Χανιά προσδοκούν διατήρηση του θετικού κλίματος για τη χώρα μας και συνέχιση της σεζόν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr