
Βασιλακόπουλος – Κατήγγειλε νέες απειλές – «Να σοβαρευτούμε και να εμβολιαστούμε»
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε εκ νέου στις απειλές που δέχεται, ενώ τόνισε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κοροναϊό δεν είναι επαρκή.
Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε με δραματικό τόνο στην πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα, ενώ κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν.
«Πρέπει να σοβαρευτούμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι χάνουμε αυτή τη στιγμή ένα ΚΤΕΛ κάθε μέρα. Αν είχαμε ένα τέτοιο γεγονός κάθε μέρα δεν θα είχε ξεσηκωθεί σύσσωμη η χώρα για να βελτιωθεί η οδηγική μας ασφάλεια; Τώρα γιατί δεν ξεσηκώνεται η χώρα για το πώς θα εξασφαλίσουμε την υγειονομική μας ασφάλεια, ενώ βλέπουμε ότι το κατακαλόκαιρο η μεταδοτικότητα του ιού είναι η πιο μικρή», αναρωτήθηκε ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Με αφορμή την χιουμοριστική του τοποθέτηση ότι τον διαβεβαίωσε ο Μπιλ Γκέιτς ότι δεν θα εμβολιάσει με τσιπ κανέναν υγειονομικό, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ότι πρέπει στη χώρα μας διαχρονικά «είναι ότι οι μειοψηφίες προσπαθούν, κάνοντας θόρυβο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους, στις πλειοψηφίες. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μου έχουμε εμβολιαστεί πρώτοι και δεν αντιδρούμε καθόλου σε αυτό».
Για τις απειλές
Και όπως παραδέχθηκε, γίνεται καθημερινά στόχος απειλών, για τις θέσεις που έχει υπέρ του εμβολιασμού. «Αυτό συμβαίνει εδώ και μήνες αν δει κάποιος τα σχόλια στο Facebook. Θα δει άπειρες απειλές, με αδιανόητο υβρεολόγιο. Για να έχεις άποψη για μια επιδημία πρέπει να το έχεις σπουδάσει. Η δημοκρατία στηρίζεται στη διαφωνία. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε την άποψή μας με τον εκφοβισμό και την απειλή Αυτό είναι έλλειψη πολιτισμού».
Δεν φτάνουν τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τον έλεγχο της διασποράς του κοροναϊού, δεν είναι επαρκή. «Επιστημονικά μόνο ο εμβολιασμός μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα. Με ένα rapid test αν μπορούσαμε την εβδομάδα να βρούμε όλους όσοι νοσούν, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα της πανδημίας».
Όπως διευκρίνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, είμαστε από τις χώρες που κάνουν πολλά τεστ αλλά δεν αρκεί αυτό. «Πρέπει να εμβολιαστούμε».
- Τα φορητά κλιματιστικά, ένας δήμαρχος και η μάχη για την ευρωπαϊκή αγορά
- Στη Γαλλία ο πληθωρισμός πέφτει και τα επιτόκια ανεβαίνουν
- Ασκήσεις ισορροπίας του Ομάν στο Ορμούζ – Το «τυφλό σημείο» στις αγορές
- Εμπολα – ΛΔ Κονγκό: 1.502 τα κρούσματα και 473 οι θάνατοι από σπάνιο στέλεχος χωρίς θεραπεία
- «Υπερτυφώνας» απειλεί νησιά των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό – Ριπές ανέμων ως και 314 χιλιομέτρων την ώρα
- LIVE: Κολομβία – Γκάνα



