Να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, όσοι γιατροί έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού Covid-19, καλεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι «δεν θα επιτρέψει καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση»

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί, με ανακοίνωσή της, τους γιατρούς να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους.

Η ΟΕΝΓΕ, αφού τονίζει την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού, αλλά και την ανάγκη θωράκισης του ΕΣΥ, αναφέρει ότι, από την άνοιξη του 2020, οι υγειονομικοί δίνουμε τιτάνιο αγώνα στα νοσοκομεία, στα ΚΥ και στο ΕΚΑΒ, «πρακτικά, αβοήθητοι από την κυβέρνηση».

Από την άλλη πλευρά, προσθέτει η Ομοσπονδία, «η κυβέρνηση, όχι μόνο απορρίπτει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, όχι μόνο έχει αθετήσει όλες τις υποσχέσεις της, αλλά και προχωράει ακάθεκτη στην υλοποίηση του εγκληματικού της σχεδίου για το νέο ΕΣΥ, που θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις τμημάτων, κλινικών, ολόκληρων νοσοκομείων, σε παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Μάλιστα, αναφέρει ως «απόδειξη», όπως υποστηρίζει, τις εξαγγελίες Κοντοζαμάνη, «για αξιοποίηση εργολάβων και προσωπικού από ‘εξωτερικές πηγές’», τονίζοντας πως, «ανερυθρίαστα, με πρόσχημα ‘την προστασία του αγαθού της υγείας’, αξιοποιεί τον αναγκαίο για την αναχαίτιση της πανδημίας καθολικό εμβολιασμό σαν μέσο καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού, εκβιασμών, απειλών, στέρησης μισθού και απολύσεων».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει η Ομοσπονδία, η κυβέρνηση «αρνείται να προστατεύσει ‘το αγαθό της υγείας’, όταν πρόκειται να πάρει μέτρα που κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία», αναφερόμενη στα μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι ακόμα και τα αναγκαία για την επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτιση τεστ, η κυβέρνηση τα «αξιοποιεί ως μέσο εκβιασμού, αλλά και για να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος της διενέργειάς τους, βάζοντας τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να πληρώνουν 80 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, για να πάνε στη δουλειά τους ή στη σχολή τους».

Για άλλη μία φορά, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, «δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα».

Και εξηγεί πως η αντίθεση αυτή δεν έχει καμία σχέση «με περιθωριακές, ανορθολογικές, σκοταδιστικές, ακροδεξιές απόψεις, που η ίδια η κυβέρνηση τροφοδοτεί και συντηρεί, γιατί αποτελούν το βολικό της αντίπαλο για να μετακυλήσει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες για την πανδημία».

«Όμως, δε θα επιτρέψουμε το εμβόλιο, από δικαίωμα και ανάγκη, να μετατραπεί σε όχημα για να χάσουν τη δουλειά τους υγειονομικοί», επισημαίνει, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται «να επιτρέψει καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση συναδέλφου».

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ καλεί τους γιατρούς να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά τους (σ.σ. εμβολιασμού), τονίζοντας ότι «απειλές διοικητών, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα και συνάδελφοι που έχουν εμβολιαστεί αν δεν το καταθέσουν, θα πέσουν στο κενό».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr