Η διαχείριση της πανδημίας στη Βρετανία παραμένει μεγάλη «πληγή» για την κυβέρνηση Τζόνσον.

Η άποψη των πολιτών στη Βρετανία για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι αρνητική για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο και οι πολίτες εμφανίζονται να ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος κρουσμάτων, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Με μια νέα έκρηξη κρουσμάτων του κοροναϊού που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Δέλτα, η εταιρεία Kantar Public ανέφερε ότι το 48% των ερωτηθέντων κρίνει πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται πλημμελώς την υγειονομική κρίση, ποσοστό κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον Ιούλιο, ενώ το 43% απάντησε ότι η κυβέρνηση πράττει ορθά–ποσοστό μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκφράζουν ανησυχία ότι θα υπάρξουν και νέα κύματα κρουσμάτων μετά το καλοκαίρι σε σχέση με το 28% που δεν ανησυχεί.

Τι λένε οι πολίτες για τους εμβολιασμούς

Η Βρετανία έχει καταγράψει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νεκρών από την COVID-19 παγκοσμίως και έκλεισε την οικονομία της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες τον περασμένο χρόνο και στις αρχές του 2021.

Παράλληλα όμως πραγματοποίησε μια εκστρατεία εμβολιασμού με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες, γεγονός που είχε ενισχύσει τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της κυβέρνησής του νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

Η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε επίσης μια μείωση στον αριθμό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η οικονομία θα έχει καλύτερες επιδόσεις κατά τον επόμενο χρόνο, ποσοστό μειωμένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο 30%.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr