Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 – Το ταξίδι τώρα αρχίζει…

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 – Το ταξίδι τώρα αρχίζει…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη δουλειά στην Μπρατισλάβα και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League – Οι Ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με τους Σλοβάκους, ενώ είχαν τις ευκαιρίες για να πάρουν ακόμα και τη νίκη – Τα βλέμματα πλέον στην κλήρωση.

Με την πρόκριση στις αποσκευές του επιστρέφει από την Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός.

Οι Ερυθρόλευκοι στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Europa League, ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την Σλόβαν και «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για τους ομίλους της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες με συνολικό σκορ 5-2 (σ.σ είχαν κερδίσει με 3-0 στο Καραϊσκάκη), ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σλοβάκων και συνεχίζουν την πορεία τους στο Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε το καθήκον της, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βλέπει τον Ελ Αραμπί να ανοίγει το σκορ στο 33’ και τον Ονιεκούρου στο 54’ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Απαντες πλέον στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν το βλέμμα τους στην κλήρωση για τους ομίλους, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8) στις 13:00.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμτπσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μ. Καμαρά και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τον Αγκιμπού Καμαρά λίγο πιο μπροστά. Ο Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ονιεκούρου και Βαλμπουενά στα δύο άκρα. Από την άλλη πλευρά, ο Βλάντιμιρ Βάις παρέταξε την Σλόβαν με την εξής 11άδα: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μποζίκοφ, Κασιά, Πάουσεκ, Κανκάβα, Γκριν, Ζμραλ, Βάις, Τσάβριτς και Χέντι.

Απείλησε ο Βαλμπουενά, σκόραρε ο Ελ Αραμπί

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 15’ και ήταν για την Σλόβαν. Ο Χέντι βγήκε στην κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, σούταρε και η μπάλα αφού χτύπησε στο κάθετο δοκάρι του Τσέχου τερματοφύλακα στη συνέχεια έφυγε άουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι Σλοβάκοι έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Ντε Μάρκο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, για το εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Μαντί Καμαρά. Ο μπακ της Σλόβαν σήκωσε το πόδι του και βρήκε στην κοιλιά τον Αφρικανό, με τον ρέφερι να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Τσόβαν. Ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε ωραία με τον Ονιεκούρου, ο Μολδαβός μπακ έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Βαλμπουενά κοντρόλαρε ωραία, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Γάλλος προειδοποίησε και στο 33’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τρομερή κεφαλιά. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μαροκινός φορ με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβαν. Μετά το γκολ του Ελ Αραμπί, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή, με τον Πορτογάλο να βγάζει τον Μαντί Καμαρά.

Ο Αφρικανός, που είχε δεχθεί το σκληρό μαρκάρισμα από τον Ντε Μάρκο, άφησε τη θέση του στον Μπουχαλάκη, με τον διεθνή χαφ να παίζει δίπλα στον Γιαν Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός ήλεγχε το ματς, αλλά η Σλόβαν κατάφερε από το… πουθενά να φέρει στα ίσια το παιχνίδι. Ο Ζμρχαλ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Χέντι με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ανοιξε λογαριασμό ο Ονιεκούρου

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ονιεκούρου στο 54’ να κάνει το 2-1 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι και ο Ονιεκούρου με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τσόβαν για το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο Νιγηριανός απείλησε ξανά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ, ενώ στο 59’ ο Ολυμπιακός είχε τετ α τετ με τον Ελ Αραμπί. Μετά από την ωραία πάσα του Ματιέ Βαλμπουενά, ο Μαροκινός επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Σλόβαν, σούταρε απέναντι από τον Τσόβαν, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε αλλαγή, με τον Λόπες να παίρνει τη θέση του Βαλμπουενά. Αυτή είναι η πρώτη εμφάνιση του Πορτογάλου εξτρέμ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι Σλοβάκοι, όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, κατάφεραν και πάλι από το… πουθενά να ισοφαρίσουν σε 2-2 το παιχνίδι.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μποζίκοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Γκριν στο δεύτερο δοκάρι, με δεύτερη κεφαλιά, έκανε το 2-2 στην αναμέτρηση.

Στο 72’ ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις ακόμα αλλαγές, με τους Κούντε, Βρουσάι και Χασάν να παίρνουν τις θέσεις των Εμβιλά, Ονιεκούρου και Ελ Αραμπί. Εννιά λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ρέαμπτσιουκ.

Ο Μολδαβός έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, μετά από τράβηγμα, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 84’ ο Βρουσάι βρήκε χώρο, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσόβαν. Ετσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-2, με τον Ολυμπιακό να «σφραγίζει» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλαντιμίρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ (85′ Κρίζαν), Κάσια, Μπόζικοφ, Ντ Μάρκο, Κανκάβα, Τσάβριτς (67′ Ντε Καμπς), Βάις (79′ Στρέλετς), Ζμρχαλ, Γκριν (85′ Χρντσαρ), Χέντι (79′ Ντράζιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (36′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (72′ Κούντε), Βαλμπουενά (60′ Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72′ Χασάν), Αραμπί (72′ Βρουσάι).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024