Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μεσογειακή διατροφή – Φάτε μάτια ψάρια (κυριολεκτικά) και απογειώστε την ερωτική σας διάθεση

Μεσογειακή διατροφή – Φάτε μάτια ψάρια (κυριολεκτικά) και απογειώστε την ερωτική σας διάθεση

Η μεσογειακή διατροφή βοηθάει σε δυο σημεία – κλειδί (όχι δεν είναι αυτά που φαντάζεστε…)

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε μια καλύτερη σεξουαλική ζωή, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και άλλωστε ποιος δεν θέλει μια καλύτερη σεξουαλική ζωή; Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να σας «μπλοκάρουν» μην γελιόμαστε. Μετά από μια πανδημία, που δεν λέει να περάσει, την ασταθή οικονομική κατάσταση και τους γρήγορους τρόπους ζωής ποιος μπορεί (σοβαρά) να πει πως δεν έχει επηρεαστεί. Το άγχος σαμποτάρει την ζωή μας, αλλά και ο κόμπος στον λαιμό μπορεί να πάει και… πιο κάτω. Η στυτική δυσλειτουργία πιστεύεται ότι επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο των ανδρών κάποια στιγμή. Είναι σοβαρή κατάσταση.

Βάλε λάδι…

Και το ελαιόλαδο βοηθάει; Μπορεί, ναι. Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο φετινό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, οι άνδρες με υψηλή αρτηριακή πίεση έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία από τους συνομηλίκους τους με φυσιολογική αρτηριακή πίεση. Και η μεσογειακή διατροφή είναι φανταστική για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Τι μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν ξανά στον «κάτω όροφο»; Ναι και όχι μόνο….

Ναι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που ακολουθούσαν στενά τη μεσογειακή διατροφή είχαν υψηλότερο αποθεματικό στεφανιαίας ροής (πράγμα που σημαίνει ότι ήταν σε θέση να αυξήσουν τη ροή του αίματος όταν χρειάζεται) και καλύτερη στυτική απόδοση.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι δείκτης γιας γενικευμένης αγγειακής νόσου, συνήθως προηγείται χρονικά της εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου και είναι προβλεπτικός δείκτης για έμφραγμα και αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια στο μέλλον.

Η υιοθέτηση του μεσογειακού τύπου διατροφής έχει συσχετιστεί με μείωση του κινδύνου για καρδιολογικά συμβάματα μέσα από μια πληθώρα μελετών που έχουν δημοσιευτεί τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς, η βελτίωση της στυτικής λειτουργίας μέσω μιας υγιεινής διατροφής σε συνδυασμό πάντα με την άσκηση, την απώλεια σωματικού βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος αντικατοπτρίζει την καλύτερη λειτουργία των αρτηριών και της καρδιάς μας και ένα μειωμένο κίνδυνο για σοβαρά καρδιολογικά συμβάματα στο μέλλον.

Όλοι πρέπει να ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή. Όχι, πραγματικά, πρέπει. Ειδικά το κομμάτι για το κόκκινο κρέας. Το ίδρυμα Μεσογειακής Διατροφής δηλώνει ότι πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε όχι περισσότερες από δύο μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα. Όχι μόνο είναι καλύτερο για την υγεία σας, το περιβάλλον και για το κρεβάτι σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει και αλλού. Το 2014, ο Ισπανός ερευνητής Fernando Azpiroz εξέτασε τη μεσογειακή διατροφή για άλλα οφέλη και διαπίστωσε ότι μπορεί επίσης να μειώσει τη συχνότητα του μετεωρισμού κατά 28%. Όπου μετεωρισμός, βάλτε αέρια.

Οι έρευνες επιβεβαιώνουν

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθηνών παρατηρήθηκε ότι, οι άνδρες που ήταν περισσότερο προσηλωμένοι στο μεσογειακό τρόπο διατροφής είχαν μειωμένα ποσοστά σοβαρού βαθμού διαταραχής στη στυτική λειτουργία και παρουσίαζαν καλύτερη καρδιακή λειτουργία, μικρότερο βαθμό αθηρωμάτωσης στις καρωτίδες και λιγότερο σκληρές αρτηρίες σε σχέση με εκείνους που δεν υιοθετούσαν τη μεσογειακή διατροφή. Τα δεδοµένα αυτά υποδηλώνουν πως η μεσογειακή διατροφή ωφελεί τη σεξουαλική υγεία των ανδρών και αποτελεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά και τις αρτηρίες.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024