ΠΟΕΔΗΝ – Στάση εργασίας για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – «Να δοθεί παράταση στην αναστολή»
Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος,
Με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σήμερα Πέμπτη, η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει την αναστολή του νόμου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των συνεπειών του στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.
Η ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3, καλώντας στις 11 το πρωί σε συγκεντρώσεις: Στην Αττική έξω από το Υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και στην περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.
Η δημόσια Υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση
Να δοθεί μικρή παράταση προκειμένου να πειστούν να εμβολιαστούν οι περίπου 10.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, προειδοποιώντας ότι αν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.
Ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε χρέος της ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».
Στηλίτευσε την αναστολή αδειών των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλύψουν τα κενά των αναστολών και κατήγγειλε ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προκηρύξεις για αντικαταστάσεις με τρίμηνες συμβάσεις. Πρόσθεσε ότι ήδη καταρτίζονται σχέδια για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων.
«Τελικά θα την πληρώσουν οι εμβολιασμένοι και οι ασθενείς», τόνισε ο κ. Γιαννάκος, μιλώντας στον Σκάι.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Πώς έγιναν δισεκατομμυριούχοι οι 40άρηδες της Κίνας;
- Λέρος: Νεκρός 80χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένη η σύζυγός του
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Πάνω από 400 ουκρανικά drones εξαπολύθηκαν εναντίον της Μόσχας κατά τη διάρκεια της νύχτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)







































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442