Ενεργειακή κοινότητα για τους ΤΟΕΒ  σχεδιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στη δημιουργία  Ενεργειακής Κοινότητας για τους ΤΟΕΒ, θα προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους και το πρασίνισμα της αγροτικής παραγωγής.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους το σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής και τη βαρύτητα που δίνει στα αρδευτικά δίκτυα και τους ΤΟΕΒ στον αγροτικό τομέα, που έχει ως κεντρικό στόχο την αύξηση της αρδευόμενης γεωργικής γης στη Δυτική Μακεδονία, με επιμέρους στόχους:

  • Τη συντήρηση των αρδευτικών δικτύων.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση και αυτοτέλεια των ΤΟΕΒ και κατ΄ επέκταση τη μείωση του ενεργειακού κόστους άρδευσης και το μηδενισμό του αποτυπώματος του άνθρακα στα παραγόμενα προϊόντα.
  • Την κατασκευή νέων φραγμάτων και τη δημιουργία νέων ΤΟΕΒ και αρδευτικών δικτύων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκε και η πρόταση του κ. Κασαπίδη για τη σύσταση και ανάπτυξη Ενεργειακής Κοινότητας των ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας παράλληλα πως μόνο με τη συνεργασία και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό θα έχουμε θετικό πρόσημο για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Σιαμπανόπουλος, παρουσίασε στους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ τις τεχνικές λεπτομέρειες της πρότασης, ενώ επεσήμανε τα οφέλη και τις απαιτήσεις του θετικού αυτού εγχειρήματος για την Περιφέρειά μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η έναρξη των διαδικασιών σύστασης της Ενεργειακής Κοινότητας με τους ΤΟΕΒ που ήδη έχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων, ενώ δόθηκε προθεσμία έως την άλλη Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, για τις αντίστοιχες αποφάσεις των υπολοίπων ΤΟΕΒ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr