«Θα το μετανιώνεις για την υπόλοιπη ζωή σου», φέρεται να είπε ο 74χρονος Σατόρου Νομούρα στον δικαστή μετά την ανακοίνωση της ποινής. Αυτή είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο μέλος της ιαπωνικής μαφίας καταδικάζεται σε θάνατο.

Σε θάνατο δι’ απαγχονισμού καταδικάστηκε ο Σατόρου Νομούρα. Πρόκειται για το «αφεντικό» της Γιακούζα, της ιαπωνικής εγκληματικής οργάνωσης, που είχε δώσει εντολή να πραγματοποιηθούν τέσσερις επιθέσεις. Η μία εξ αυτών κατέληξε σε θάνατο, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Ο 74χρονος, όπως σημειώνει η «Daily Mail», μέχρι και την τελευταία στιγμή αρνούνταν τη συμμετοχή του στις επιθέσεις. Ωστόσο, το ιαπωνικό δικαστήριο αποφάσισε  την καταδίκη του καθώς ήταν το πρόσωπο που είχε τον απόλυτο έλεγχο της Γιακούζα για πολλά χρόνια. Συνεπώς, ευθύνεται για τις πράξεις των μελών της οργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 4 επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν από το 1998 έως το 2014, σκοτώθηκε ένας επιχειρηματίας και τραυματίστηκαν τρεις ακόμη πολίτες.

«Θα το μετανιώσεις»

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση και ο Σατόρου Νομούρα εξοργίστηκε. «Ζήτησα μια δίκαιη απόφαση. Θα το μετανιώνεις αυτό για την υπόλοιπη ζωή σου», είπε ο 74χρονος απευθυνόμενος στον δικαστή μετά την ανακοίνωση της ποινής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα Μέσα της Ιαπωνίας. Το BBC τονίζει ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμο μέλος της ιαπωνικής μαφίας, καταδικάζεται σε θάνατο. Ο επικεφαλής της Γιακούζα σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Τι είναι η Γιακούζα

Πρόκειται για την ιαπωνική μαφία. Για ομάδα από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος. Μετρά 80.900 μέλη σε όλο το κόσμο, σύμφωνα με εκτίμηση του 2009, ενώ συνολικά δραστηριοποιούνται σε αυτήν 150.000 άτομα. Είναι γνωστή για τους αυστηρούς κώδικες συμπεριφοράς και την οργανωμένη φύση της. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητές τη  είναι παράνομες (παράνομος τζόγος, ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμοί, τοκογλυφία, εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός, συμβόλαια θανάτου), ωστόσο διατηρεί και νόμιμες εταιρείες.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr