Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Συμφωνία Ρωσίας-Κίνας στην αντιμετώπιση απειλών τρομοκρατίας και εμπορίου ναρκωτικών

Αφγανιστάν – Συμφωνία Ρωσίας-Κίνας στην αντιμετώπιση απειλών τρομοκρατίας και εμπορίου ναρκωτικών

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας συμφώνησαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις απειλές της τρομοκρατίας και του εμπορίου ναρκωτικών που προέρχονται από το Αφγανιστάν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συμφώνησαν να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των απειλών της τρομοκρατίας και του εμπορίου ναρκωτικών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ταχεία αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα, όπως και να μην επιτραπεί να επεκταθεί η αστάθεια στις γειτονικές περιοχές

Οι ηγέτες της Κίνας και της Ρωσίας συζήτησαν σήμερα την κατάσταση στο Αφγανιστάν, μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αλλά όχι την έκκληση που απηύθυναν οι ηγέτες της G7 στους Ταλιμπάν να επιτρέψουν στον κόσμο να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μετά την 31η Αυγούστου, καθώς τα απεγνωσμένα πλήθη που μένουν στη χώρα, μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, εξακολουθούν να φοβούνται για την ασφάλειά τους.

Ο Κινέζος ηγέτης, Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, μία ημέρα αφότου οι ηγέτες των χωρών της G7 συναντήθηκαν για να συζητήσουν την κρίση στο Αφγανιστάν.

Η Κίνα και η Ρωσία δεν είναι μέλη της ομάδας G7, των επτά πλουσιότερων χωρών στην οποία συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών έως τις 31 Αυγούστου. Οι Ταλιμπάν έχουν ανακοινώσει ότι οι εκκενώσεις που πραγματοποιούνται από τις ξένες χώρες από το Αφγανιστάν θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την εν λόγω ημερομηνία.

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν την Τρίτη να ασκήσουν πιέσεις στους Ταλιμπάν, ώστε να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση των Αφγανών πολιτών που θέλουν να εγκαταλείψουν την χώρα μετά τις 31 Αυγούστου.

Στην συνομιλία που είχε ο Κινέζος ηγέτης με τον Ρώσο πρόεδρο επανέλαβε την θέση του, της μη επέμβασης και του σεβασμού της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας του Αφγανιστάν, γράφει η κινεζική εφημερίδα «Λαϊκή Ημερησία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν είπε στον Σι ότι κατανοεί τις θέσεις και τα συμφέροντα της Κίνας στο Αφγανιστάν και είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με την Κίνα, για «να αποτρέψουν τις ξένες δυνάμεις από το να επεμβαίνουν και να καταστρέφουν το Αφγανιστάν».

Ο Σι Τζινπίνγκ προέτρεψε όλα τα κόμματα στο Αφγανιστάν να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό και χωρίς αποκλεισμούς πολιτικό πλαίσιο, να υιοθετήσουν μετριοπαθείς, σταθερές πολιτικές και να κόψουν τους δεσμούς με όλες τις τρομοκρατικές ομάδες.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024