Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας - Οι ευθύνες δεν κουκουλώνονται

Κουτσούμπας – Οι ευθύνες δεν κουκουλώνονται

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε, στη δευτερολογία του, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας τους πως δείχνουν το δέντρο για να κρύψουν το δάσος και έτσι καίγεται το δάσος...

«Κοκορομαχία» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τις ομιλίες Μητσοτάκη-Τσίπρα και, κυρίως, τους διαξιφισμούς τους για τις πυρκαγιές.

Ο κ. Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του, τόνισε ότι «όπως με τις φωτιές, έτσι και με την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση, αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο η εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης, που βάζει στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους» τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού.

Για τις πυρκαγιές φταίνε τα ακραία πρωτοφανή φαινόμενα, για την έξαρση της πανδημίας ο «άγνωστος εχθρός». που «ξεπερνάει» οποιονδήποτε κρατικό μηχανισμό, οποιοδήποτε επιτελικό κράτος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΚΚΕ, για να καταλήξει πως «οι ευθύνες δεν κουκουλώνονται».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για την πανδημία και την ανάγκη στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, αλλά και για την ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία και μέσα μαζικής μεταφοράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η απάντησή της σε αυτά τα δίκαια αιτήματα «είναι ότι κοστίζουν, ότι η οικονομία πιέζεται, ότι τίποτα δεν είναι τζάμπα και ότι χρήμα δεν περισσεύει».

«Τα ίδια λέτε και στις φυσικές καταστροφές, όπου αναγκαία μέσα και υποδομές αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής προστασίας, είναι εκτός σχεδιασμού, επειδή δεν είναι ανταποδοτικά για το κεφάλαιο», προσέθεσε ο γραμματέας του ΚΚΕ, αναφορικά με τις πυρκαγιές.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιμένει να ρίχνει «τις ευθύνες του στο λαό, παίζοντας ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος του».

Ο κ. Κουτσούμπας, αφού επεσήμανε ότι το εμβόλιο είναι ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι το μετατρέπει «σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους».

Και έκανε λόγο για «παλινωδίες, λειψή εμβολιαστική εκστρατεία, απουσία ολοκληρωμένης πληροφόρησης, μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής και εξαγοράς, ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση».

«Στα καμένα έγινε στάχτη και το παραμύθι σας»

«Στη Βόρεια Εύβοια, στην Αττική, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στην Αρκαδία και αλλού, δεν έγιναν στάχτη μόνο δάση, σπίτια, περιουσίες, αλλά και το παραμύθι σας ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να συμβαδίσει με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, ότι το αστικό κράτος μπορεί να υπηρετήσει ταυτόχρονα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και αυτά του λαού», υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι, με την πολιτική του, θωρεί «κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής», γι’ αυτό «ούτε θέλει» – όπως είπε – «ούτε μπορεί να την προστατέψει και έτσι εξηγείται όλο αυτό το αλαλούμ, όλη αυτή η καταστροφή, όλη αυτή η ανικανότητα».

«Το κράτος σας», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας, «δείχνει γυμνό όταν πρόκειται να υπερασπίσει την ανθρώπινη ζωή, τις λαϊκές περιουσίες, τα δάση, το περιβάλλον και αποδεικνύεται φτωχό όταν πρέπει να αποζημιώσει για τις καταστροφές».

Αντίθετα, προσέθεσε χαρακτηριστικά, είναι πλήρως εξοπλισμένο «όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον λαό και τις διεκδικήσεις του».

Ο γραμματέας του ΚΚΕ κατέληξε στη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας πως το κράτος που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, «αποδεικνύεται ικανό και σύγχρονο στην αφαίρεση εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, στη φοροληστεία, στη βία και την καταστολή».

Και κάλεσε τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΚΚΕ, τις προτάσεις των ίδιων των εργαζομένων, των κατοίκων, «που ξέρουν πολύ καλύτερα απ’ όλους τι χρειάζεται και τι πρέπει να γίνει στον τόπο τους».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024