Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «Γη της ελιάς» αρχίζει να καρποφορεί στο MEGA – Είδαμε το πρώτο επεισόδιο

Η «Γη της ελιάς» αρχίζει να καρποφορεί στο MEGA – Είδαμε το πρώτο επεισόδιο

Η νέα μεγάλη παραγωγή του MEGA, που υπογράφει η τριάδα των τηλεοπτικών επιτυχιών, Αντρέας Γεωργίου – Βάνα Δημητρίου – Κούλλης Νικολάου, κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

Της Ελένης Κωνσταντάτου

Η μυθοπλασία φέτος επιστρέφει δυναμικά στο Mega, το κανάλι που έχει ταυτίσει το όνομά του με τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές που έχουν γράψει ιστορία, και μάλιστα αρκετά νωρίς. Ισως νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Ποδαρικό θα κάνει η νέα μεγάλη παραγωγή του σταθμού, «Η γη της ελιάς», που υπογράφει η τριάδα των τηλεοπτικών επιτυχιών, Αντρέας Γεωργίου – Βάνα Δημητρίου – Κούλλης Νικολάου.

Οπως μάλιστα αποκάλυψε ο Αντρέας Γεωργίου χθες, Τρίτη 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο της avant-première, η σειρά θα βγει στον αέρα ακριβώς σε μια εβδομάδα. Δηλαδή την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 βάζοντας έτσι φωτιά στον ανταγωνισμό που αναμένεται να μπει στη μάχη της prime time περί τα μέσα του μήνα.

Χθες το βράδυ λοιπόν, σε έναν χώρο απόλυτα εναρμονισμένο με το ύφος της σειράς, στο Αγρόκτημα Μελεαγρίς, πραγματοποιήθηκε η avant-première της νέας μεγάλης παραγωγής του MEGA όπου είχαμε την ευκαιρία να  παρακολουθήσουμε, μαζί με τους συντελεστές και πρωταγωνιστές της σειράς, το πρώτο επεισόδιο της νέας δραματικής σειράς.

Η ιστορία

Τρεις ισχυρές οικογένειες της Μάνης εμπλέκονται σε έναν κύκλο αίματος, μίσους κι εκδίκησης με τον έρωτα όμως να πρωταγωνιστεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Μάνης, στην Αρεόπολη, ένα συνηθισμένο απόγευμα. Η Μυρτάλη Βρεττάκου (Αφροδίτη Λιάντου) φεύγει από το πατρικό της για να συναντήσει τον αγαπημένο της Στέφανο Καπερνάρο (Liam Ireland). Λίγο αργότερα, όμως, το ερωτικό τους κρησφύγετο τυλίγεται στις φλόγες και η τύχη των δύο ερωτευμένων παιδιών αγνοείται. Στο αρχοντικό των Βρεττάκων, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση.

O Ιπποκράτης Βρεττάκος, o πατριάρχης της οικογένειας, είναι βαριά άρρωστος. Η μοναχοκόρη του, η Μυρτάλη, έχει εξαφανιστεί και κανένας δεν ξέρει αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Όταν ο Ιπποκράτης φύγει από τη ζωή, η Αθηνά (Αντζελα Γκερέκου), γυναίκα του από δεύτερο γάμο και μητριά της Μυρτάλης, θα δείξει ένα άλλο, «σκοτεινό» πρόσωπο.

Σύμμαχός της στο παιχνίδι της εξουσίας είναι ο γιος της, ο Δημήτρης (Σπύρος Νικολαΐδης), κι ένα αλλόκοτο μυστικό που τους ενώνει. Ταυτόχρονα, τα αδέλφια του Ιπποκράτη, ο Ισίδωρος (Νίκος Γαλανός) και η Ιουλία (Αντιγόνη Κουλουκάκου), καλούνται να αναλάβουν τα ηνία μιας αυτοκρατορίας που δείχνει να καταρρέει. Ωστόσο, η οικογένεια Βρεττάκου θα δεχτεί ένα ακόμα πλήγμα όταν ανοιχτεί η διαθήκη του Ιπποκράτη, όπου θα διαπιστώσουν πως ο εκλιπών όχι μόνο πήγε κόντρα στην εθιμική υποχρέωση, αλλά αποκλήρωσε και τη μοναχοκόρη του Μυρτάλη, η οποία ακόμα αγνοείται… Η μόνη γυναίκα που μπορεί να τη

βοηθήσει είναι η Μαργαρίτα (Λυδία Κονιόρδου), ξαδέλφη της Αθηνάς, καθότι γνωρίζει όλο το μυστικό παρελθόν της. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Κι ενώ οι Βρεττάκοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ένα διπλό φονικό, ανήμερα του γάμου του Μάνου Βρεττάκου (Τάσος Ιορδανίδης), γιου του Ισίδωρου, με τη Στέλλα Στεφανέα, έρχεται να αναζωπυρώσει μια παλιά βεντέτα.

Οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη

Μπορεί εν πολλοίς να σας αποκαλύπτουμε το πρώτο επεισόδιο, πάντα με τις ευλογίες του καναλιού, όμως οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που επιφυλάσσουν σεναριακά η Βάνα Δημητρίου και σκηνοθετικά ο Αντρέας Γεωργίου είναι πολλές.

«Είναι μια καθαρόαιμη ελληνική σειρά. Με κυρίαρχα στοιχεία τον έρωτα και την εκδίκηση. Θα δούμε μια ιστορία να εξελίσσεται και να φέρνει τους ανθρώπους κοντά μέσα από τον διχασμό τους. Ξέρω ότι η Βάνα (Δημητρίου) είχε αγαπήσει πολύ αυτή την ιδέα, από την αρχή της, και έδωσε όλο της το είναι για να το γράψει. Αυτό μου δημιουργεί και εμένα έναν ενθουσιασμό και παράλληλα και μια ευθύνη ότι το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να βγει καλό. Μέσα στο lockdown είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε στη σειρά περισσότερη προσοχή. Ολα τα κομμάτια μπήκαν σωστά στο πάζλ και πιστεύω ότι θα ζήσουμε πολύ ωραίες στιγμές» δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Αντρέας Γεωργίου.

Πρόκειται για μια σειρά αξιώσεων που πάει τη μυθοπλασία ένα βήμα παραπέρα. Διαθέτει μια συναρπαστική πλοκή και μια κινηματογραφική ματιά με πλάνα που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν τις ομορφιές της Μάνης. Η μουσική υπόκρουση (το συγκλονιστικό τραγούδι των τίτλων, «Τα Ύστερα του Κόσμου», σε μουσική Χρίστου Στυλιανού και στίχους Ελένης Ζιώγα ερμηνεύει η Ασπασία Στρατηγού) ενισχύει αυτό που βλέπουμε εντείνοντας τα συναισθήματα.

Για το τέλος αφήσαμε το all star cast της σειράς. Ηθοποιοί της παλιάς και νέας γενιάς, που έδεσαν εξαιρετικά μεταξύ τους, απογειώνουν το σενάριο χαρίζοντας μοναδικές ερμηνείες. Όπως εκείνες των Νίκου Γαλανού, Πασχάλη Τσαρούχα, Λυδίας Κονιόρδου, Αντζελας Γκερέκου, Δώρας Χρυσικού, Στέλας Φυρογένη, Αντιγόνης Κουλουκάκου αλλά και της Αφροδίτης Λιάντου, στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι «η γη της ελιάς» αναμένεται να κεντρίσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024