Η Ιταλία, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του 2021, είναι στο επίκεντρο των εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο

Άγνωστη είναι ακόμα η τοποθεσία που θα διοργανωθεί η Eurovision 2022, καθώς πέντε πόλεις διεκδικούν το μεγάλο διαγωνισμό.

Η Ιταλία, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό του 2021, είναι στο επίκεντρο των εκατομμύρια θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Στην αρχή 17 πόλεις κατέθεσαν υποψηφιότητα αλλά πέντε έχουν φτάσει την τελική αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Ιταλία Τορίνο, Μπολόνια, Μιλάνο, Ρίμινι και Πέζαρο είναι οι πόλεις που θεωρούνται κατάλληλες για την διεξαγωγή του μεγάλου τελικού.

Αποκλεισμός-έκπληξη της Ρώμης

Εντύπωση έκανε σε όλους τους υποστηρικτές της διοργάνωσης η αποκλεισμός της Ρώμης. Η πόλη είχε αναλάβει να παρουσιάσει και τον διαγωνισμό του 1991 αλλά χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Συμμετέχοντες αλλά και κοινό είχαν έντονες ενστάσεις και η διοργάνωση χαρακτηρίστηκε μια από τις χειρότερες στην ιστορία του θεσμού.

Εκτός από αυτό κείμενο που δημοσιεύτηκε στο eurofestivalnews.com αναφέρει ότι προέκυψαν προβλήματα στις δύο υποψήφιες έδρες.

Το Palazzo dello Sport παρουσιάζει μια οροφή που δεν θα μπορούσε να αντέξει σημαντικά φορτία και που θα χρειαζόταν έργα αναπροσαρμογής ενώ το περίπτερο της Έκθεσης της Ρώμης (Fiera di Roma) έχει οροφή της οποία το ύψος δεν ανταποκρίνεται με το απαιτούμενο πρότυπο.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr