Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Aston Martin V12 Vantage: Σπονδή σε δώδεκα κυλίνδρους

Aston Martin V12 Vantage: Σπονδή σε δώδεκα κυλίνδρους

Η δωδεκακύλινδρη Vantage ετοιμάζει την επιστροφή της με μια αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση η οποία εντοπίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στο Nurburgring.

Φωτογραφίες: Automedia

H βρετανική φίρμα ετοιμάζεται να επαναφέρει την δωδεκακύλινδρη Vantage με την μορφή μιας σκληροπυρηνικής, αγωνιστικής έκδοσης η οποία προς το παρόν μετράει το βήμα της στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης.

Η νέα έκδοση αναμένεται να είναι ισχυρότερη Vantage που έχει κατασκευαστεί ποτέ, βάζοντας στο στόχαστρο μοντέλα όπως η Porsche 911 Τurbo S.

Aν και με βαρύ καμουφλάζ, το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο διαθέτει μια σειρά χαρακτηριστικών στοιχείων που την καθιστούν αρκετά διαφορετική από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της Vantage.

Κυρίαρχο στοιχείο είναι η θηριώδης γρίλια η οποία πλαισιώνεται από τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που απαιτούνται για την ψύξη του νέου V12 και οι οποίες συνδυάζονται και με εισαγωγές στο καπό.

Την αναβαθμισμένη εικόνα συμπληρώνει ένα νέο σύστημα εξαγωγής, αποτελούμενο από διπλές απολήξεις καθώς και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία προφανώς θα εξασφαλίζουν περισσότερη κάθετη δύναμη.

Τον ρόλο του κινητήρα θα αναλάβει ο twin-turbo V12 των 5,2 λίτρων που εφοδιάζει τις DB11 και DBS Superleggera, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση αναμένεται να αξιοποιηθεί στην εκδοχή ισχύος των 700 ίππων που εμφανίζεται και στην V12 Speedster.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το παζλ θα συμπληρώσουν σκληροπυρηνικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση οι οποίες θα φροντίσουν να εξασφαλίζουν το αξιόμαχο της δωδεκακύλινδρης Vantage σε περιβάλλον πίστας.

Η άφιξη της νέας έκδοσης αναμένεται να συνδυαστεί και με την ανανέωση της γκάμας της Aston Martin συνολικά.

Όπως έχει αποκαλύψει ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Tobias Moers, η νέα έκδοση θα αποτελέσει μέρος του Project Horizon, μιας νέας επιθετικής προϊοντικής στρατηγικής η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια coupe SUV έκδοση της DBX καθώς και περισσότερες υβριδικές εκδόσεις οι οποίες σταδιακά θα αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Εξάλλου και η υπό εξέλιξη V12 Vantage αναμένεται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα του μοντέλου και θα  παραχθεί σε περιορισμένους αριθμούς. Η Vantage θα αντικατασταθεί από το 2025 από ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο με δεδομένες τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 7.

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024