Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - «Απίθανη» η παράταση προθεσμίας για εκκένωση του Αφγανιστάν - Η κατάσταση γίνεται «πιο επικίνδυνη»

Βρετανία – «Απίθανη» η παράταση προθεσμίας για εκκένωση του Αφγανιστάν – Η κατάσταση γίνεται «πιο επικίνδυνη»

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7, όπου θα καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου

«Απίθανο» χαρακτήρισε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, το ενδεχόμενο παράτασης της επιχείρησης εκκένωσης από το Αφγανιστάν.

«Είναι απίθανο η προθεσμία για την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν να παραταθεί πέραν της 31ης Αυγούστου» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο SkyNews, καθώς η κατάσταση γίνεται «όλο και πιο επικίνδυνη».

«Καθώς πλησιάζουμε προς αυτή την ημερομηνία, ο κίνδυνος αυξάνεται» πρόσθεσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα συμμετάσχει σήμερα στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7, όπου θα καλέσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να παρατείνει την προθεσμία της 31ης Αυγούστου.

Ο τελευταίος, όπως αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος, αναμένεται να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες εάν και κατά πόσον θα προβελθ σε μια τέτοια κίνηση, ώστε το Πεντάγωνο να έχει επαρκή χρόνο στη διάθεσή του.

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται ακόμη να ζυγίζει το πώς θα προχωρήσει, καθώς κάποιοι από τους συμβούλους του επιχειρηματολογούν εναντίον της παράτασης της προθεσμίας, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας, εξήγησε ο αξιωματούχος.

Προειδοποίηση των Ταλιμπάν

Υπενθυμίζεται πως οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι η παράταση της παραμονής των αμερικανών στρατιωτών θα σημάνει υπέρβαση μιας «κόκκινης γραμμής» από πλευράς ΗΠΑ.

«Είναι μια κόκκινη γραμμή. Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει δεσμευθεί ότι (οι Ηνωμένες Πολιτείες) θα αποσύρουν όλες τις ένοπλες δυνάμεις τους στις 31 Αυγούστου. Συνεπώς, αν παρατείνουν την παρουσία τους, αυτό σημαίνει ότι θα παρατείνουν την κατοχή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν, Σουχάιλ Σαχίν.

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν περισσότερο χρόνο για να συνεχίσουν τις απομακρύνσεις, η απάντηση είναι όχι. Διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες» προσέθεσε.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024