Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Η μέρα που οι Ταλιμπάν σκότωσαν δημοφιλή κωμικό

Αφγανιστάν – Η μέρα που οι Ταλιμπάν σκότωσαν δημοφιλή κωμικό

O Μοχάμαντ εμφανίζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, πλαισιωμένος από δύο μαχητές Ταλιμπάν

Ένα παλαιότερο βίντεο αναδημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για τη στιγμή που ένας αφγανός κωμικός συλλαμβάνεται από μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος και στη συνέχεια βρίσκει τραγικό θάνατο.

Οι Ταλιμπάν παραδέχτηκαν στα τέλη Ιουλίου ότι σκότωσαν τον Φεϊζάλ Μοχάμαντ, έναν αφγανό αστυνομικό που είχε γίνει δημοφιλής από τα χιουμοριστικά του βίντεο στο διαδίκτυο, μετά την οργή που προκάλεσε στο Αφγανιστάν η δημοσίευση εικόνων που τον εμφανίζουν να γρονθοκοπείται από τους ισλαμιστές αντάρτες και έπειτα επιδεικνύουν το πτώμα του.

Στη νότια αφγανική επαρχία Κανταχάρ, λίκνο του κινήματος των Ταλιμπάν, όπου ζούσε, ο Φεϊζάλ Μοχάμαντ ήταν περισσότερο γνωστός ως κωμικός παρά ως αστυνομικός, με το όνομα «Χάσα Ζούαν», με το οποίο εμφανιζόταν σε βίντεο στο διαδίκτυο.

Πηγή: DailyMail

Πριν από μερικούς μήνες όμως βρέθηκε στο επίκεντρο ενός άλλου, τραγικού βίντεο. Σε αυτό ο Μοχάμαντ εμφανίζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, πλαισιωμένος από δύο μαχητές Ταλιμπάν, ο ένας εκ των οποίων τον χτυπά με δύο δυνατά χαστούκια, ενώ αυτός φαίνεται να θέλει να κάνει τους φρουρούς του να γελάσουν.

Λίγο αργότερα, δημοσιεύτηκε ένα άλλο βίντεο που δείχνει έναν αντάρτη να διασκεδάζει με ένα πτώμα, που αναφέρθηκε ότι ήταν του Μοχάμαντ, ενώ ένας άλλος αντάρτης παρακολουθεί.

Δείτε το βίντεο

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024