Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κούβα - Προμηθεύει το Βιετνάμ με εμβόλια Abdala - Του δίνει και τεχνολογία παραγωγής

Κούβα – Προμηθεύει το Βιετνάμ με εμβόλια Abdala – Του δίνει και τεχνολογία παραγωγής

Η Κούβα θα δώσει δυνατότητα στο Βιετνάμ να αναπτύξει τα συγκεκριμένα εμβόλια στο έδαφός του.

Η Κούβα θα προμηθεύσει το Βιετνάμ με μεγάλη ποσότητα δόσεων του Abdala, ενός από τα εμβόλια για την COVID-19 που αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες της νήσου της Καραϊβικής, ενώ θα προχωρήσει επίσης σε μεταφορά τεχνολογίας στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας προκειμένου να μπορεί να παράγεται τοπικά πριν από το τέλος της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στο Ανόι.

Μολονότι μέχρι πρόσφατα είχε καταφέρει να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, το Βιετνάμ δυσκολεύεται πλέον το τελευταίο διάστημα να αναχαιτίσει το σοβαρότερο κύμα που το έχει χτυπήσει. Η κυβέρνηση πιέζεται να επιταχύνει την εθνική εκστρατεία ανοσοποίησης.

«Η Κούβα θα στείλει μεγάλη ποσότητα δόσεων» του Αμπντάλα στο Βιετνάμ, καθώς «και μια ομάδα για να υποστηρίξει τη μεταφορά τεχνολογίας ως τα τέλη του έτους», σημείωσε το υπουργείο Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των δόσεων.

Η Κούβα έχει αναπτύξει δικά της εμβόλια για τον κοροναϊό

Πόσo αποτελεσματικό είναι το Abdala

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Κούβας, το εμβόλιο Abdala, το οποίο χορηγείται σε τρεις δόσεις, διαπιστώθηκε πως έχει αποτελεσματικότητα 92,28% στην κλινική δοκιμή τρίτης φάσης, τον Ιούνιο.

Μέχρι τώρα, το Βιετνάμ έχει υπογράψει συμφωνίες για τη μεταφορά τεχνολογίας εμβολίων για την COVID-19 που βασίζονται σε ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη και αγγελιοφόρο RNA (mRNA), ενώ βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με την Pfizer για την εγκατάσταση στη χώρα εργοστασίου που θα παράγει το εμβόλιο που έχει αναπτύξει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Το Ανόι έχει εξασφαλίσει πάνω από 23 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19 μέχρι στιγμής και προσμένει να παραλάβει τουλάχιστον 50 εκατ. δόσεις το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το πρόγραμμα ανοσοποίησης του Βιετνάμ, που άρχισε τον Μάρτιο, βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο: μόλις το 1,9% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Όμως η έξαρση της πανδημίας, ο απολογισμός της οποίας είχε φθάσει μέχρι χθες τους 8.666 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 358.456 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, ωθεί την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024