Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Δωρεά εμβολίων από τις ΗΠΑ φθάνει στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα

Κοροναϊός – Δωρεά εμβολίων από τις ΗΠΑ φθάνει στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα

Δωρεά από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 στην κατεχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Όχθη και τη Γάζα. Η Παλαιστινιακή Αρχή, πάντως, ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών με άμεση ισχύ

Μια δωρεά από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων εμβολίου κατά της COVID-19 έφθασε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ, Δυτική Όχθη και τη Γάζα σήμερα, καθώς Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εργάζονται προκειμένου να αυξήσουν τους εμβολιασμούς και να αντιμετωπίσουν μια αύξηση των νέων μολύνσεων, απαιτώντας από ορισμένους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο.

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να χορηγούν εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά παρότι αγόρασαν ή έλαβαν αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν «πληθώρα εμβολίων», η χρήση τους βρίσκεται μόλις στο 35% των Παλαιστινίων, που είναι σε ηλικία που μπορούν να λάβουν ένα εμβόλιο στη Δυτική Όχθη, και περίπου 11% στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός, Μοχάμαντ Στάγεχ, που προΐσταται της Παλαιστινιακής Αρχής, η οποία έχει περιορισμένη εξουσία διακυβέρνησης στη Δυτική Όχθη, δήλωσε τη Δευτέρα πως οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών με άμεση ισχύ.

Οι ισλαμιστές της Χαμάς, που ασκούν την εξουσία στη Γάζα, απαιτούν από όλους τους εργαζόμενους και παρόχους υπηρεσιών να λάβουν το εμβόλιο έως την 1η Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, Ιγιάντ αλ-Μπόζουμ.

Με τον συνυπολογισμό της δωρεάς από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna, που θα διοχετευθούν μέσω του παγκόσμιου συστήματος διαμοιρασμού εμβολίων COVAX, οι Παλαιστίνιοι λένε ότι έχουν λάβει μέχρι τώρα 2,5 εκατ. δόσεις. Η Δυτική Όχθη θα λάβει από τη δωρεά 300.000 και η Γάζα 200.000 δόσεις.

Οι αξιωματούχοι περιμένουν επίσης να λάβουν ένα εκατομμύριο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αφότου εμφανίστηκε η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα. Ο υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, Μάι Αλκάιλα, δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται «στα πρόθυρα ενός τέταρτου κύματος από την άποψη του αριθμού των μολύνσεων, των θανάτων και της νοσοκομειακής χωρητικότητας».

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, έφθασε σήμερα τις 696, από μόλις 83 πριν από δύο εβδομάδες.

Στη Γάζα, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, καταγράφηκαν σήμερα 874 μολύνσεις, από 77 πριν από δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024