Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Αποκάλυψη της Washington Post - Μυστική συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν

Αφγανιστάν – Αποκάλυψη της Washington Post – Μυστική συνάντηση του διευθυντή της CIA με τον αρχηγό των Ταλιμπάν

Οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν ολοκληρωτικά από το Αφγανιστάν, αλλά ο διευθυντής της CIA είχε τετ-α-τετ με τον Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ.

Η εφημερίδα Washington Post αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς είχε εμπιστευτική συνομιλία με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ στην αφγανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το φονταμενταλιστικό καθεστώς μετά από την κατάληψη της εξουσίας στην Καμπούλ.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς συναντήθηκε με τον αρχηγό των Ταλιμπάν Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ στην αφγανική πρωτεύουσα την Δευτέρα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών και Αφγανών συμμάχων εν μέσω του χάους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Τι δείχνει το ταξίδι του Μπερνς στο Αφγανιστάν

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να στείλει στην Καμπούλ τον Ουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο πλέον έμπειρος από τους διπλωμάτες του, απηχεί την σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του με την εσπευσμένη επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από το Αφγανιστάν.

Ο μουλάς Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του καθεστώτος της Καμπούλ.

Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ανδρών, αλλά είναι πιθανόν ότι το θέμα ήταν η καταληκτική ημερομηνία της λειτουργίας της αερογέφυρας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Εκπρόσωπος της CIA και του Λευκού Οίκου δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024