Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Ανέστης Βλάχος ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ - Ο αποχαιρετισμός του ΚΙΝΑΛ

O Ανέστης Βλάχος ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Ο αποχαιρετισμός του ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά με συγκίνηση και σεβασμό, τον Ανέστη Βλάχο, τονίζοντας ότι διαπνεόταν από δημοκρατικές αρχές που τον έφεραν κοντά στην πολιτική, από τη δεκαετία του 70 και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά αλλά και με συνδικαλιστική δράση στον χώρο των ηθοποιών.

Με συγκίνηση και σεβασμό αποχαιρετά τον Ανέστη Βλάχο το ΚΙΝΑΛ, καθώς ο σπουδαίος ηθοποιός υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής.

Σε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Ανέστη Βλάχου αναφέρεται:

«Το Κίνημα Αλλαγής και ο Τομέας Πολιτισμού του Κινήματος αποχαιρετούν με συγκίνηση και σεβασμό, τον Ανέστη Βλάχο, ένα σπουδαίο ηθοποιό που σημάδεψε με την αδιάλειπτη παρουσία του το θέατρο και τον κινηματογράφο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

»Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας το 1934 και σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου – Θεάτρου Σταυράκου.

»Είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες, σε 25 περίπου τηλεοπτικές σειρές και αμέτρητες θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Για τις ερμηνείες του στον Κινηματογράφο είχε τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις.

»Διαπνεόταν από δημοκρατικές αρχές που τον έφεραν κοντά στην πολιτική, από τη δεκαετία του 70 και ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με συνεπή και ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά αλλά και με συνδικαλιστική δράση στον χώρο των ηθοποιών.

»Το 1977 ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και το 1978 εκλέχτηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπέη, στον Δήμο της Αθήνας.

»Η σεμνή και ακούραστη παρουσία του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και η συνεπής πολιτική του δράση και η υπεύθυνη στάση του απέναντι στην κοινωνία ας είναι παρακαταθήκες για τις νεότερες γενιές».

Νίκος Ανδρουλάκης

Αποχαιρετούμε σήμερα τον Ανέστη Βλάχο, έναν καλλιτέχνη που για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε την υποκριτική τέχνη με αφοσίωση, κερδίζοντας τον σεβασμό των συναδέλφων του και την αγάπη του κοινού. Σαν καλός ηθοποιός που ήταν, ταυτίστηκε με τον κόντρα-ρόλο του «κακού», αν και στη ζωή του υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος.

Πέρα από καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο Ανέστης Βλάχος υπήρξε ένας δημοκράτης και προοδευτικός πολίτης, που γνώρισε από μικρή ηλικία τη βιοπάλη και ανέπτυξε έντονες κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες.
Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024