Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μέτρα - Πόσο θα κοστίσουν στους ανεμβολίαστους – Μέχρι και 500 ευρώ μόνο για να πηγαίνουν στις δουλειές τους

Νέα μέτρα – Πόσο θα κοστίσουν στους ανεμβολίαστους – Μέχρι και 500 ευρώ μόνο για να πηγαίνουν στις δουλειές τους

Βαθιά το χέρι στην τσέπη για το επόμενο εξάμηνο.

Αν μπορούσε να δοθεί μία πολύ σύντομη περιγραφή για τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης αυτή θα ήταν: Eίσαι εμβολιασμένος, είσαι ξέγνοιαστος. Δεν είσαι; Θα σκέφτεσαι πως για ό,τι κάνεις χρειάζεσαι rapid test.

Η αλήθεια είναι πως τα rapid test θα μπουν υποχρεωτικά και για τα καλά στη ζωή των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας από τις 13 Σεπτεμβρίου και για περίπου έξι μήνες, πράγμα που σημαίνει πως το χέρι στην τσέπη θα μπει αρκετά βαθιά για όσους έχουν αποφασίσει να ΜΗΝ συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια και να μην θωρακίσουν τους εαυτούς τους με το μεγαλύτερο όπλο της επιστήμης απέναντι στον κοροναϊό.

Πόσα θα δίνουν οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό

Το κόστος δεν θα είναι ίδιο για όλους τους εργαζόμενους, καθώς ο αριθμός των rapid test  που απαιτείται ανά εβδομάδα αλλάζει ανάλογα με τη δουλειά κάποιου.

Συγκεκριμένα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και η τιμή του θα είναι στα  10 ευρώ.

Επομένως όποιος εργαζόμενος δεν εμβολιαστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να υπολογίσει πως για το επόμενο εξάμηνο θα δώσει αποκλειστικά για rapid test 240 ευρώ.

Διπλάσιο το κόστος για τους υπόλοιπους

Από την άλλη πλευρά, οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές, χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα.

Αυτό αυτόματα σημαίνει πως και το συνολικό κόστος διπλασιάζεται για τα rapid test που θα χρειαστεί να κάνουν (μόνο) για να πάνε στις δουλειές τους.

Έτσι οι συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες θα χρειαστεί να δώσουν αυτούς τους έξι μήνες 480 ευρώ.

Ψάχνοντας μόνο ιδιωτικό ιατρείο…

Να σημειωθεί πως η τιμή των rapid test επανακαθορίστηκε στα 10 ευρώ, ενώ από τις 13 Σεπτεμβρίου και μέχρι τον Μάρτιο, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, καθώς οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους.

Ωστόσο τα παραπάνω ποσά είναι μόνο η βάση του συνολικού ποσού που θα πρέπει να δώσουν οι ανεμβολίαστοι.

Πού αλλού απαιτείται rapid test

Κι αυτό γιατί απαιτείται rapid test –εντός 48 ωρών- τόσο για την είσοδό τους σε συγκεκριμένους χώρους ψυχαγωγίας, όσο και για τα ταξίδια τους.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι ανεμβολίαστοι θέλουν να ταξιδέψουν προς ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να έχουν κάνει: 1 rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και τους ανήλικους 12-17 ετών.

Όσον αφορά την ψυχαγωγία, οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να εισέρχονται μόνο σε κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ωστόσο και εκεί θα πρέπει να έχουν κάνει rapid test εντός 48 ωρών.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024