Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - Στις ΜΕΘ 13 νέοι και ένα παιδί - Την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή του 6 άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών

Εξαδάκτυλος – Στις ΜΕΘ 13 νέοι και ένα παιδί – Την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή του 6 άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογική και της υπεύθυνης επιστήμης»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, κάνοντας ειδική αναφορά στους ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα μίλησε για την αναγκαιότητα του εμβολίου κατά της covid-19, απευθύνοντας, μάλιστα, έκκληση στους ανεμβολίαστους να ακούσουν «έστω και τώρα τη φωνή της λογικής και της υπεύθυνης επιστήμης».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Real FM της Θεσσαλονίκης ο κ. Εξαδάκτυλος, τις τελευταίες επτά ημέρες έχασαν τη ζωή τους 6 νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 13 νέοι αυτής της ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί.

Διαβάστε επίσης: Εξαδάκτυλος – «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του lockdown»

Παράλληλα, σημείωσε πως το 1/3 του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί, ενώ από τους εμβολιασμένους είναι μονοψήφιος ο αριθμός των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ και μερικές δεκάδες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κοροναϊό.

«Αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Εντατική θα ήταν μονοψήφιος», σημείωσε, εκτιμώντας πως περιμένουμε να δούμε μία αυξημένη διασπορά του ιού το επόμενο διάστημα.

Τι θα ισχύσει για τα μέτρα στον ιδιωτικό τομέα υγείας

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχολιάζοντας τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για πάνω από 4.600 κρούσματα, σημείωσε ότι πρόκειται για αριθμό ρεκόρ.

«Είναι ρεκόρ. Το ότι δεν έχουμε βαρύτερη επίπτωση οφείλεται στο ότι έχουμε πολλούς εμβολιασμούς».

Αναφερόμενος στις νέες συνθήκες που θα επικρατούν από 1η Σεπτεμβρίου σε όλες τις δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, όπως και στο προσωπικό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε πως ό,τι ισχύει για το δημόσιο θα ισχύσει και για τον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, οι ιδιώτες ανεμβολίαστοι γιατροί θα μπορούν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους, στα ιατρεία τους, υπό τον φόβο των προστίμων σε περίπτωση που ανακαλυφθούν.

«Το πρόστιμο είναι άκρως αποτρεπτικό και πολύ βαρύ», σημείωσε.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024