Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες, ρομποτικές περιπέτειες για την Tesla

Νέες, ρομποτικές περιπέτειες για την Tesla

Η Tesla επεκτείνει τις δραστηριότητές της στα ανθρωποειδή εκμεταλλευόμενη την ευφυή τεχνολογία που εξελίσσει και για τα αυτοκίνητά της.

Ο Elon Musk ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της Tesla και στην ρομποτική, ξεκινώντας με την νέα χρονιά οπότε και η αμερικανική φίρμα θα παρουσιάσει το πρώτο της ανθρωποειδές ρομπότ που σύμφωνα με τις συστάσεις, θα σχεδιαστεί προκειμένου να αναλαμβάνει «βαρετές, επαναλαμβανόμενες ή και επικίνδυνες εργασίες».

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου event, Tesla AI Day, από τον εκκεντρικό όσο και εξωστρεφή Elon Musk ο οποίος ανέλυσε το όραμα του για το ανθρωποειδές λέγοντας ότι θα είναι περίπου 1,75 σε ύψος, θα ζυγίζει 65 κιλά και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εργασίες αλλά και ως προσωπικός βοηθός όποιου τον επιλέξει, αναλαμβάνοντας για παράδειγμα να κουβαλήσει τα ψώνια.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Tesla, το δημιούργημά της αναμένεται να έχει «καταλυτική επίδραση στην οικονομία» καλύπτοντας τυχόν κενά που παρατηρούνται σε ορισμένες κατηγορίες και κλάδους.

Σε ό,τι αφορά το κόστος απόκτησης του ανθρωποειδούς ο Elon Musk σημείωσε ότι δεν πρόκειται να είναι «πολύ ακριβό» ενώ, σε τεχνολογικό επίπεδο το Νο 1 της αμερικανικής φίρμας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το ρομπότ θα δανειστεί τεχνολογία, microchips και λογισμικό από το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης του Tesla Model 3, διαθέτοντας μεταξύ άλλων και οκτώ κάμερες.

Από την άλλη βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα ενασχόληση της Tesla με τα ανθρωποειδή προέκυψε μετά από μια νέα έρευνα των αμερικανικών αρχών σχετικά με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla, η οποία άνοιξε μετά από μια σειρά ατυχήματα που σημειώθηκαν ανάμεσα σε μοντέλα Tesla και οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την αμερικανική αρχή ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) σημειώθηκαν τουλάχιστον 11 ατυχήματα με Tesla που βρέθηκαν ξαφνικά  «μπροστά» σε οχήματα έκτακτης ανάγκης που είχαν σπεύσει σε κάποιο άλλο τροχαίο που είχε προκύψει. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης δεν αναγνώρισε εγκαίρως την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να δημιουργήσει νέο ατύχημα.

Η νέα έρευνα αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην Tesla καθώς η NHTSA έχει αφενός τη δυνατότητα να διατάξει ανακλήσεις αλλά κυρίως να επηρεάσει άμεσα την νομοθεσία που αφορά τη λειτουργία και τα όρια των συστημάτων ημιαυτόνομης οδήγησης.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024