Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Defender 130: Υπερβάλλον... μήκος

Land Rover Defender 130: Υπερβάλλον… μήκος

O φωτογραφικός φακός εντόπισε μια XXL παραλλαγή του νέου Defenfer με μεγαλύτερο μεταξόνιο και την δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα.

Φωτογραφίες: Automedia

Η βρετανική φίρμα προετοιμάζεται να παρουσιάσει την διαχρονικά μεγαλύτερη, πιο ευρύχωρη και πιο πολυτελή παραλλαγή του εμβληματικού της μοντέλου με αφετηρία τη νέα, πιο πρόσφατη ενσάρκωσή του.

Η νέα έκδοση θα φέρει τα διακριτικά 130 και ήδη οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες στο γερμανικό οδικό δίκτυο, κρυμμένη από επιμελές ασπρόμαυρο καμουφλάζ και φιμέ τζάμια.

Βέβαια, τίποτα δεν μπορεί να κρύψει το διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθός της που τελικά προδίδει ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό από την νέα, ήδη γνωστή γενιά του Defender.

Η νέα έκδοση διαθέτει προφανώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, αυξημένες σε μήκος πίσω πόρτες αλλά και μεγαλύτερους πίσω προβόλους. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το Defender 130 όπως θα ονομάζεται θα έχει μήκος 5,1 μέτρων δηλαδή αυξημένο κατά 34,2 εκ. σε παραβολή με την 110 αλλά και κατά 22,7 εκατοστά μεγαλύτερο σε σύγκριση με την Mercedes-Benz G-Class.

Όλα τα παραπάνω απελευθερώνουν πολύ περισσότερο χώρο στο εσωτερικό το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και οκτώ άτομα, δηλαδή ένα άτομο επιπλέον σε σχέση με την προαιρετικά επταθέσια εκδοχή του Defender 110.

Πλην της επιπλέον χωρητικότητας, σύμφωνα με πληροφορίες, η οκταθέσια έκδοση θα πλασαριστεί και ως πολυτελέστερη της 110, ούσα διαθέσιμη μόνο στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το συγκεκριμένο πρωτότυπο εφοδιάζεται με το ήπιας υβριδικές τεχνολογίας σύνολο της Land Rover το οποίο συνδυάζει εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt το οποίο εγγυάται 400 ίππους και τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα.

Διαθέσιμη επίσης αναμένεται να είναι η εξίσου ήπιας υβριδικής λογικής, πετρελαιοκίνητη έκδοση με τον twin-turbodiesel των 3,0 λίτρων, ισχύος 300 ίππων ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίζει τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των επτά δευτερολέπτων. Από τις επιλογές δεν θα λείψουν η plug-in υβριδική έκδοση P400e των 405 ίππων και η ακόμα ισχυρότερη των 525 ίππων με τον θηριώδη V8 των 5,0 λίτρων.

Εκτός από την LWB έκδοση του Defender, η βρετανική φίρμα φέρεται επίσης να εξελίσσει και μια pickup έκδοση η οποία αναμένεται να έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με την 130 και αναμένεται να αναζητήσει μια θέση απέναντι στο επίσης διπλοκάμπινο Ford Ranger.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024