Αφγανιστάν – Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Καμπούλ – Πυροβολισμοί με νεκρό
Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός, οι δράστες είναι «άγνωστοι»
Συναγερμός έχει σημάνει στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού δικτύου RT, τουλάχιστον ένα μέλος των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας που φυλάσσουν το αεροδρόμιο σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη τρία.
Όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός, οι δράστες είναι «άγνωστοι».
Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία προειδοποίησαν τους υπηκόους τους στο Αφγανιστάν να αποφύγουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ, λόγω απειλών ασφαλείας στην περιοχή.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από έναν μόνο αεροδιάδρομο από την προηγούμενη Κυριακή, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι τόσο του ΝΑΤΟ όσο και των Ταλιμπάν.
Αγνοούνται παιδιά
Παράλληλα, όλο και περισσότερα παιδιά φαίνεται πως χάνονται και έκτοτε αγνοούνται εν μέσω του χάους που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αναφορές από τοπικά ΜΜΕ.
Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ariana μετέδωσε πως μια οικογένεια από την Καμπούλ έχει αναλάβει τη φροντίδα ενός παιδιού, το οποίο είχε χαθεί και το βρήκε να έχει παγιδευτεί στο αγκαθωτό συρματόπλεγμα που περιβάλλει το συγκρότημα του αεροδρομίου.
Παρά τις προσπάθειές τους, δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους γονείς του παιδιού, λέει η οικογένεια.
Το αγοράκι, ηλικίας περίπου 6 ετών, είπε πως η οικογένειά του πήγε στο αεροδρόμιο σε μια προσπάθεια να φύγει από τη χώρα.
Ο πατέρας του προφανώς έπεσε εν μέσω του πλήθους και το παιδί δεν έχει δει κανέναν γονέα του από εκείνη τη στιγμή.
Αφγανοί δημοσιογράφοι μεταδίδουν, επίσης, ότι πολλοί αναρτούν φωτογραφίες με παιδιά που αγνοούνται στο αεροδρόμιο.
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»
- Τραμπ: Επιβεβαίωσε την επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα
- Fuel Prices Drop Until the End of August For Both Gas And Diesel
- Τριάντα ευρώ ο ένας – Πώς οι αναπτήρες έγιναν εργαλείο επιβίωσης στη Γάζα
- Συνταγή: Matilda cake
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442