Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτός είναι ο Λούντκβιστ που παίρνει ο Παναθηναϊκός

Αυτός είναι ο Λούντκβιστ που παίρνει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον Ραμόν Λούντκβιστ από την Γκρόνιγκεν και to10.gr αναλύει το προφίλ του 24χρονου μέσου που έρχεται για να καλύψει το κενό στη μεσαία γραμμή.

Έτοιμος να φορέσει τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού και να ενισχύσει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται πως είναι ο Ραμόν Λούντκβιστ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απομένουν μόνο μερικές διαδικαστικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση του deal και στα επόμενα 24ώρα.

Το «τριφύλλι» φέρεται να έχει κλείσει τη συμφωνία με δανεισμό για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ και συγκεκριμένα στις 800.000 ευρώ.

Τα πρώτα του βήματα και η πορεία του

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1997 στην πόλη Άλγκουτσρούμ, στην επαρχία Όλαντσπρον της Σουηδίας, έχει ύψος 1,83μ.. Το όνομα Ραμόν έχει λατινοαμερικάνικη προέλευση και οφείλεται στην καταγωγή του ποδοσφαιριστή από τη Νικαράγουα. Ο Λούντκβιστ άρχισε στα τμήματα υποδομής της τοπικής Τρεκάντενς και το 2009 εντάχτηκε στα φυτώρια της Κάλμαρ, της μεγάλης ομάδας της επαρχίας.

Η PSV ωστόσο εντόπισε άμεσα το ταλέντο του και με γρήγορες κινήσεις τον απέκτησε στα 13 του χρόνια. Ο Λούντκβιστ πέρασε από όλα τα ηλικιακά κλιμάκια της PSV, ενώ παράλληλα χρίστηκε διεθνής με τις μικρές εθνικές της Σουηδίας.

Αν και οι αριθμοί του με τις ρεζέρβες της Αϊντχόφεν ήταν εξαιρετικοί (50 εμφανίσεις, 8 γκολ και 16 ασίστ), ο Σουηδός δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί στην πρώτη ομάδα και κατέγραψε μόλις έξι συμμετοχές, κερδίζοντας ωστόσο ένα πρωτάθλημα και ένα σούπερ καπ.

Ακολούθησε η μετακόμιση στη Μπρέντα τη σεζόν 2018-2019, η οποία είχε μεταπτώσεις, με τον Λούντκβιστ να ολοκληρώνει με 5 ασίστ σε 17 αναμετρήσεις. Το επόμενο καλοκαίρι ο Σουηδός συμφώνησε με τη Γκρόνιγκεν, με την οποία έκανε το ξεπέταγμα του στο υψηλότερο επίπεδο. Με τα πράσινα και τα άσπρα ο 24χρονος μέσος μετράει 8 γκολ και 4 ασίστ σε 48 συμμετοχές, αποτελώντας ενδεκαδάτο μέλος του ρόστερ

Το αγωνιστικό του προφίλ

Είναι ένας μέσος ο οποίος διακρίνεται για την τεχνική του και την ικανότητα που έχει με την μπάλα στα πόδια του, ενώ διαθέτει αντίληψη του χώρου, πασάρει με υψηλό ποσοστό επιτυχίας και έχει τρεξίματα με και χωρίς την μπάλα, κάτι που λείπει πολύ από τους «πράσινους» όπως φάνηκε και στα φιλικά του Παναθηναϊκού. Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως στη θέση «8», έχοντας παράλληλα και έφεση στο σκοράρισμα!

Συνολικά στην καριέρα του έχει 35 γκολ και 29 ασίστ σε 170 παιχνίδια.

Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι τα πολύ καλά στημένα που έχει, κάτι που επίσης δεν έχει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός και χρειάζεται σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά, ο 24χρονος είναι ένα από τα ονόματα που ζήτησε ο Ιβάνοβιτς να αποκτηθούν και αναμένεται να μπει από νωρίς στα… βαθιά και στα πλάνα του Σέρβου τεχνικού.

Δείτε τον Ραμόν Λούντκβιστ εν δράσει!

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024