Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - 20 με 25% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Κοροναϊός – 20 με 25% των εκπαιδευτικών παραμένει ανεμβολίαστο ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σημειώνεται πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται στα σχολεία.

Στο ζήτημα του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή. Καθώς ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για το πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία. Τι σχεδιάζει λοιπόν, το υπουργείο;

Σύμφωνα με την κ. Μακρή ένα 20 με 25% των εκπαιδευτικών δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο

«Οι εκπαιδευτικοί που έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο θα έχουν πιστοποιητικό νόσησης, οι εμβολιασθέντες θα έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους θα είναι υποχρεωμένοι με δική τους ευθύνη να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τους μαθητές άνω των 12 ετών, η διαφορά είναι ότι τα παιδιά θα κάνουν αυτοδιαγνωστικό τεστ», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης, εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες».

Επίσης, η υφυπουργός διευκρίνισε πως υπάρχει μέριμνα για να μην μείνει κανένα κενό σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν καθηγητές. «Οι αναπληρωτές που κάνουν τις δηλώσεις στην πλατφόρμα δηλώνουν και εάν θέλουν να είναι πλήρως ή μερικής απασχόλησης με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου σε ό,τι αφορά 3μηνες συμβάσεις για κάλυψη κενών λόγω COVID», τόνισε.

«Δεν έχουμε φτάσει το 80% όσον αφορά το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Δεν παύει να είναι αμελητέο το 20 με 25% των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών. Περισσότεροι οι καθηγητές και λιγότεροι οι δάσκαλοι που εμβολιάστηκαν. Στόχος του υπουργείου είναι να υπάρχει δια ζώσης εκπαίδευση. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα υπάρχει τηλεκπαίδευση αλλά ο κανόνας θα είναι δια ζώσης εκπαίδευση» κατέληξε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024