Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός – Μόνο ένα δρόμο έχει ο Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός – Μόνο ένα δρόμο έχει ο Γιοβάνοβιτς

Ακόμα ένα καμπανάκι ήχησε το Σάββατο στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Και πρέπει να το ακούσουν όλοι στον Παναθηναϊκό, για να αποφύγουν τις κακοτοπιές όσο προλαβαίνουν

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό είναι από αυτά που δεν είναι εύκολο να διατυπώσεις κριτική, επειδή δεν τα έχεις δει. Το ματς στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το παρακολούθησαν οι άνθρωποι των δύο ομάδων και όσοι έτυχε να βρεθούν στο γήπεδο για εργασιακούς λόγους. Οι υπόλοιποι δεν έχουμε εικόνα για τη μορφή του, αφού ήταν κλειστό και για τον Τύπο και δεν είχε τηλεοπτική μετάδοση, συνεπώς δεν ξέρουμε τίποτα παρά μόνο όσα μας διηγήθηκαν κάποιοι εκ των παρισταμένων.

Όμως, υπάρχουν γεγονότα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Όπως ότι ο Παναθηναϊκός στην τελική πρόβα του, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα του. Γιατί, ουσιαστικά, αυτό ήταν το συγκεκριμένο ματς. Ο Παναιτωλικός στα χαρτιά έχει παρόμοια δυναμικότητα με τον Απόλλωνα, τον οποίο θα υποδεχτεί ο Παναθηναϊκός στην πρώτη αγωνιστική. Άρα, ήταν μια αναμέτρηση που ο Γιοβάνοβιτς τη διαχειρίστηκε με παρεμφερείς συνθήκες με αυτές που θα αντιμετωπίσει σε μία εβδομάδα και δοκίμασε όσα έχει στο μυαλό του για τη «σέντρα».

Κατά δεύτερο, ναι μεν τα φιλικά δεν μετράνε, αλλά σε επτά παιχνίδια δεν έχει επιτευχθεί ούτε μία νίκη. Ο απολογισμός είναι τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Σαφώς, αυτό δεν προεξοφλεί την αποτυχία της σεζόν, αλλά δεν προδιαθέτει και για κάτι θετικό.

Έπειτα, είναι φυσιολογικό ο Παναθηναϊκός να δεχτεί δύο γκολ και κάποιες φάσεις από τη Μίλαν. Η οποία έχει στο δυναμικό της τον Ζιρού, τον Λεάο, τον Σάλεμέικερς και άλλους ποιοτικούς παίκτες. Αλλά μάλλον κάτι πάει στραβά, όταν δέχεται δύο γκολ από τον Παναιτωλικό και μάλιστα στην έδρα του. Όταν σε επτά ματς το σύνολο του Γιοβάνοβιτς δεν έχει διατηρήσει ούτε μία φορά το «μηδέν».

Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός στην επίθεση χωλαίνει. Σκοράρει με το… σταγονόμετρο και δεν είναι τόσο παραγωγικός όσο πρέπει. Σαφώς, ως ένα βαθμό οι δυσλειτουργίες θα διορθωθούν με τη δουλειά, αλλά η «ένεση» ποιότητας φαντάζει πιο επιβεβλημένη από ποτέ. Με τρεις μεταγραφές και ίσως με τέταρτη, γιατί το έλλειμμα είναι μεγάλο.

Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μαγικά… κουμπιά. Δεν θα πατήσει ένα διακόπτη ο Γιοβάνοβιτς, ώστε ο Παναθηναϊκός να μεταμορφωθεί. Η μόνη επιλογή που έχει ο Σέρβος είναι να δουλέψει αυτήν την εβδομάδα, ώστε να «κουκουλώσει» κάπως τα προβλήματα και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Στο φινάλε, δεν μιλάμε για κάποιο μεγαθήριο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Με τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Γιοβάνοβιτς θα κερδίσει 15 μέρες ηρεμίας στη διακοπή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Θα έχει χρόνο να ενσωματώσει τις μεταγραφές που επιβάλλεται να κλείσουν αμέσως και να περιμένει σε πρώτη φάση την επιστροφή του Κουρμπέλη, για να βελτιώσει την άμυνά του. Διότι αν δεν συμβούν τα προαναφερόμενα, οι επόμενες «στροφές» σε Ζωσιμάδες και «Βικελίδης» προβλέπονται… κακοτράχαλες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024