Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ανώμαλη» προσγείωση για τη Ντόρτμουντ

«Ανώμαλη» προσγείωση για τη Ντόρτμουντ

Μετά την πεντάρα απέναντι στην Άιντραχτ στην πρεμιέρα, η Ντόρτμουντ γνώρισε εκτός έδρας ήττα από την Φράιμπουργκ με 2-1 και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα της Bundesliga. Πρώτη νίκη για την Μπόχουμ, των Σταφυλίδη και Λαμπρόπουλου.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε εντυπωσιακά την νέα σεζόν στην Bundesliga, συντρίβοντας με 5-2 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Η δεύτερη αγωνιστική όμως ήρθε για να την προσγειώσει ανώμαλα, καθώς η ομάδα της Βεστφαλίας γνώρισε εκτός έδρας ήττα από την Φράιμπουργκ με 2-1.

Το σύνολο του Στράιχ αιφνιδίασε αυτό του Μάρκο Ρόζε, καθώς προηγήθηκε μόλις στο έκτο λεπτό της αναμέτρησης με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Γκρίφο, με τον Κόμπελ να μην μπορεί να κάνει πραγματικά τίποτα.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα, κυριαρχώντας ουσιαστικά πάνω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν άστοχη μπροστά στην αντίπαλη. Το ημίχρονο βρήκε προηγούμενους τους γηπεδούχους, οι οποίοι φρόντισαν να αιφνιδιάσουν εκ νέου τους Βεστφαλούς, σκοράροντας και πάλι στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο έβδομο λεπτό του δεύτερου μέρους, ο Σάλαϊ ξεκίνησε μια αντεπίθεση για την Φράιμπουργκ, η οποία κατέληξε στα δίχτυα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα από τον παίκτη που της έδωσε το έναυσμα. Ο Ούγγρος νίκησε τον Κόμπελ και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Ωστόσο η Ντόρτμουντ φρόντισε να μειώσει σύντομα και συγκεκριμένα στο 59΄. Σκόρερ δεν ήταν κάποιος παίκτης της, αλλά ο Γιανίκ Κίτελ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, διαμορφώνοντας το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρά την κυριαρχία της Ντόρτμουντ στο χορτάρι, με την Φράιμπουργκ να παίρνει την σπουδαία νίκη και να παραμένει αήττητη στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Πρώτη νίκη για την Μπόχουμ των Ελλήνων – Με ανατροπή το διπλό η Βόλσμπουργκ 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που ξεκίνησαν την ίδια ώρα, ξεχωρίζει η νίκη της Μπόχουμ με 2-0 απέναντι στην Μάιντς. Οι γηπεδούχοι των Λαμπρόπουλου (ξεκίνησε βασικός) και Σταφυλίδη (μπήκε αλλαγή στο 73΄) προηγήθηκαν με ένα απίθανο σλάλομ του Χόλτμαν στο 21΄, ο οποίος σκόραρε αφού προηγουμένως είχε περάσει πέντε παίκτες της αντιπάλου.

Το σκορ έκλεισε στο 53΄ο Πόλτερ, χαρίζοντας τη νίκη στην Μπόχουμ, στην επιστροφή της στα μεγάλα γερμανικά σαλόνια.

Η Βόλφσμπουργκ πήρε το διπλό στο Βερολίνο απέναντι στην Χέρτα με 2-1, σε ένα παιχνίδι του οποίου η ιστορία γράφτηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Λουκεμπάκιο έδωσε το προβάδισμα στους Βερολινέζους στο 60΄, αλλά οι Λύκοι απάντησαν δις στο τελευταίο τέταρτο. Ο Μπακού ισοφάρισε στο 75΄και ο Νμέτσα στο 88΄ολοκλήρωσε την ανατροπή και έτσι η Βόλφσμουργκ του Φαν Μπόμελ συνέχισε αψεγάδιαστη την φετινή της πορεία.

Τέλος, στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια, η Άιντραχτ παραχώρησε λευκή εντός έδρας ισοπαλία στην Άουγκσμπουργκ, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα με διαφορετικό σκορ είχαμε και στο παιχνίδι της Γκρόιτερ Φιρτ με την Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κλος στο 45΄, για να απαντήσει πέντε λεπτά μετά για τους νεοφώτιστους ο Μπράνιμιρ Χρντότα και να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024