Μιχαηλίδου – Αυτό είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων στις προνοιακές δομές
Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε σε δήλωσή της ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, απέδωσε. Πόσοι παραπάνω εμβολιάστηκαν.
Για το ποσοστό των εμβολιασμένων εργαζομένων στις δομές αναπηρίας και γήρατος έπειτα από την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου που ξεκίνησε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε δομές αναπηρίας και σε δομές γήρατος σε όλη τη χώρα, βλέπουμε ότι το μέτρο απέδωσε.
Στο 85% πλέον το ποσοστό
«Στις 12 Ιούλιου πριν ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλους τους εργαζόμενους στις δομές αυτές είχαμε ένα ποσοστό 62% που ήταν εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση. Χθες Παρασκευή, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και κατόπιν της δυνατότητας των εργαζομένων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το εάν τυχόν είχαν κάποια πιστοποιημένη ιατρική πάθηση όπως μια αλλεργία ή μια καρδιολογική πάθηση που τους εμπόδιζε να εμβολιαστούν, από το 62% είμαστε στο 85%.
Είναι ένα μέτρο το οποίο απέδωσε κι έδειξε ότι οι εργαζόμενοι ακόμα μια φορά έβαλαν πλάτη στην προστασία των πιο ευάλωτων μέσα στα ιδρύματα κι έτσι από 62% όλων των εργαζομένων στα μέσα Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουμε πάει στο 85%. Συγκεκριμένα στο δημόσιο είδαμε έναν υπερδιπλασιασμό των εργαζομένων που σήμερα είναι εμβολιασμένοι με την πρώτη τουλάχιστον δόση. Δηλαδή στους εργαζόμενους των δημόσιων δομών από εκεί που ήμασταν στο 42% σήμερα έχουμε υπερβεί το 90%», τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, η κ. Μιχαηλίδου.
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Η αποξένωση και η σύνδεση – Μια ματιά στη σύντομη αλλά σημαντική ζωή του Ίαν Κέρτις των Joy Division
- Το 25% των γυναικών της Γενιάς Ζ θεωρούν ότι δεν μπορούν να έχουν και σχέση και καριέρα
- «Μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ σε έναν καβγά;» – Τι απαντούν οι Αμερικάνοι
- Από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα έως τον Λίβανο και τα Υψίπεδα του Γκολάν – Το Ισραήλ και το «μοτίβο» κατοχής
- Ποιοτικός χρόνος με τον σκύλο: Πώς 45 λεπτά μπορούν να αποτρέψουν προβλήματα συμπεριφοράς
- «Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου»: Μια παράσταση για τη ζωή της πεζογράφου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442