Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας έδωσαν ώθηση στην αγορά

Με κέρδη έκλεισαν οι επιμέρους δείκτες της Wall Street σήμερα Παρασκευή, αλλά η εβδομάδα έκλεισε στο κόκκινο για το αμερικάνικο χρηματιστήριο λόγω της ανησυχίας για τα σχέδια μείωσης του ρυθμού αγοράς ομολόγων από την Fed.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 225 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,65% και έκλεισε στις 35.120,08 , ο S&P500 σημείωσε άνοδο 0,81% και έκλεισε στις 4.441,67 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,19% στις 14.714,66 μονάδες. Και οι τρεις  δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα με απώλειες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,6%, ο Dow 1,1% και ο Nasdaq 0,7%.

Στο πράσινο οι μετοχές της τεχνολογίας

Στο πράσινο διαπραγματεύτηκαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, δίνοντας ώθηση στην αγορά. Η Microsoft, η Cisco και η Salesforce ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων μετοχών που μετέχουν στον δείκτη Dow, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν στις μετοχές τεχνολογίας εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης. Οι μετοχές εταιρειών chip  σημείωσαν άνοδο, με την Nvidia να προηγείται στο Nasdaq.

H μετοχή της Tesla έκλεισε με κέρδη 1%.Ο ιδρυτής και επικεφαλής της, Ίλον Μασκ, αποκάλυψε χθες Πέμπτη, τους σχεδιασμούς του για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, ικανού να εκτελεί, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του. Η μετοχή της όμως έκλεισε με πτώση 5,2% αυτήν την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ανάπτυξη στην Κίνα, μία από τις βασικές αγορές της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων.

Πτώση της τάξης του 9,5% σημείωσε η τιμή του αργού πετρέλαιο WTI αυτή τη βδομάδα, παρασύροντας τις μετοχές του κλάδου ενέργειας. Η Diamondback Energy και η Valero Energy σημείωσαν πτώση περίπου 9,9% και 9,1%, αντίστοιχα, την εβδομάδα.

Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης για το μήνα Ιούλιο της Fed που δημοσιοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα ανέδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι πρόθυμη να αρχίσει το tapering. Οι επενδυτές μείωσαν τις θέσεις τους σε μετοχές και εμπορεύματα αυτήν την εβδομάδα και στράφηκαν στα ομόλογα, καθώς επικράτησε η ανησυχία ότι η κίνηση Fed μπορεί να διαταράξει  την  παγκόσμια οικονομία, η οποία πιέζεται ήδη από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr