Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την Κυριακή

Αφγανιστάν – Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από την Κυριακή

Πλήθη συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, με τις εικόνες μανάδων να δίνουν τα μωρά τους σε στρατιώτες να συγκλονίζουν

Πάνω από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, δήλωσε  στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, την ώρα που το δράμα των αμάχων συνεχίζεται.

Πλήθη συνεχίζουν να είναι συγκεντρωμένα έξω από το αεροδρόμιο καθώς θέλουν απεγνωσμένα να εγκαταλείψουν τη χώρα, πρόσθεσε ο ίδιος νατοϊκός αξιωματούχος, με τις εικόνες μανάδων να δίνουν τα μωρά τους σε στρατιώτες να συγκλονίζουν.

Τραγικές συνθήκες

Οι συνθήκες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ παραμένουν τραγικές. Βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι New York Times αποτυπώνουν την απελπισία των Αφγανών που προσπαθούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, να φύγουν.

Οι εικόνες συγκλονίζουν: ένας άνθρωπος που πάνω από τα κάγκελα κουνάει κάτι με βιαιότητητα, το πλήθος που σπρώχνεται, τα κιγκλιδώματα που σπάνε. Ένας άνδρας με ένα μωρό στην αγκαλιά τρέχει, πέφτουν πυροβολισμοί. Γυναίκες που σκύβουν να προφυλαχθούν, παιδιά που κλαίνε. Παπούτσια, ρούχα, αντικείμενα σκορπισμένα παντού.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει διορία να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν 10.000 Αμερικανοί, ωστόσο παραδέχθηκε ότι αυτή η διορία μπορεί να παραταθεί, καθώς θα πρέπει να απομακρυνθούν και οι Αφγανοί που εργάστηκαν από διάφορες θέσεις για τους Αμερικανούς και οι οικογένειές τους.

Ο δρόμος για το αεροδρόμιο είναι πολύ επικίνδυνος, με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν τους πάντες.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024