Ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, όπως και σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 20 ετών, επέρριψε το ΚΚΕ για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, επειδή η χώρα μας συμμετείχε στις στρατιωτικές αποστολές στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ‘άμοιρη ευθυνών’ για την ‘αφγανική κρίση’ και το νέο προσφυγικό κύμα, γιατί όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα, συμμετέχοντας μάλιστα στις στρατιωτικές αποστολές κατοχής».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Περισσός, παράλληλα, σχολιάζοντας το νέο προσφυγικό κύμα, προσέθεσε πως «οι ευθύνες της (σ.σ. κυβέρνησης) μεγαλώνουν, γιατί ούτε η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό που έχει για ‘σημαία’ της, ούτε οι συνομιλίες με τον Ερντογάν, στο έδαφος της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των προσφύγων».

«Αντίθετα», επεσήμανε το ΚΚΕ, το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν «είναι η καταστολή, οι μαζικές απελάσεις και ο εγκλωβισμός σε απάνθρωπες υπερδομές».

«Αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιδεικνύει τους φράχτες της και να φτιάχνει ‘φυλακές’ στα νησιά, να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές-‘φυλακές’», κατέληξε το ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr