Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο ντοκουμέντο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στα Βίλια

Βίντεο ντοκουμέντο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στα Βίλια

Η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, αποτυπώθηκε σε ένα μοναδικό βίντεο-ντοκουμέντο που τράβηξαν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς περνούσαν με το όχημα τους, μέσα από την φωτιά.

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο στα Βίλια.

Με το όχημα τους, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, κινούνται μέσα στο σκοτάδι, στο μέτωπο των Βιλίων, περνώντας μέσα από μια πύρινη βροχή, με τις φλόγες να βρίσκονται γύρω τους. Η ψυχραιμία τους παραδειγματική και η αποφασιστικότητα τους απαράμιλλή.

Πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι έκαναν ό, τι μπορούσαν για να περιορίσουν τη φωτιά. Σε αυτό το βίντεο, το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής ανεφοδιάζεται από υδροφόρο όχημα προκειμένου να κάνει-άμεσα- ακόμα μία ρίψη στο σημείο της πυρκαγιάς.

Εικόνες καταστροφής

Μόνο οι τοίχοι έχουν μείνει όρθιοι σε σπίτια στον οικισμό Θέα τα οποία καταστράφηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Σε αυτό το σπίτι το εσωτερικό του έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Η πύρινη λαίλαπα στα Βίλια Αττικής έκαψε παρθένες εκτάσεις πευκοδάσους με καταστροφικές συνέπειες για την πανίδα της περιοχής.

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε παρθένο δάσος, ωστόσο η κατάσταση είναι βελτιωμένη και δεν απειλούνται οικισμοί.

Συνολικά, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 461 πυροσβέστες και 166 οχήματα και 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από την Πολωνία.

Άρχισαν οι πληρωμές των αποζημιώσεων

Δύο ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), πιστώθηκαν ήδη 3.741.320,31 ευρώ στους πρώτους 528 πολίτες που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

«Βολές» από την αντιπολίτευση εξακολουθεί να δέχεται η κυβέρνηση για την διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που ξέσπασαν τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δυστυχώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις φωτιές απροετοίμαστοι. Γι΄αυτό ζητήσαμε να ληφθούν οι ευθύνες» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στα Βίλια παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024