Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Επικρίνουν τον ΥΠΕΞ για ολιγωρία στις εκκενώσεις από Αφγανιστάν - Παραθέριζε στην Κρήτη

Βρετανία – Επικρίνουν τον ΥΠΕΞ για ολιγωρία στις εκκενώσεις από Αφγανιστάν – Παραθέριζε στην Κρήτη

Η αντιπολίτευση στη Βρετανία ζητά την παραίτηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών καθώς τον κατηγορεί για ολιγωρία. Ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές στην Κρήτη.

Σε δύσκολη θέση είναι ο υπουργός Εξωτερικών στη Βρετανία αφού η αντιπολίτευση ζητάει την παραίτησή του, καθώς του καταλογίζει ολιγωρία στο ζήτημα των εκκενώσεων από το Αφγανιστάν.

Όπως σημειώνει σε ανταπόκρισή της η Ευδοξία Λυμπέρη για την ΕΡΤ, αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά από αποκαλύψεις ότι η βοήθεια για Αφγανούς διερμηνείς που είχαν υποστηρίξει τα βρετανικά στρατεύματα καθυστέρησε, επειδή ο Βρετανός ΥΠΕΞ έκανε διακοπές στην Κρήτη και δεν μπορούσε να κάνει ένα τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης πρότειναν στον κ. Ράαμπ να τηλεφωνήσει στον Αφγανό υπουργό Εξωτερικών Χανίφ Ατμάρ την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, αλλά αυτός ήταν «μη διαθέσιμος» καθώς ήταν σε διακοπές.

Βρετανία: Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Η κλήση προς τον κ. Ατμάρ ήταν για να ζητήσει από τους Αφγανούς να επιτραπούν σε πτήσεις χωρίς διαβατήρια και βίζες, ώστε να μπορέσουν να φύγουν γρήγορα. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε μια σειρά από άλλες κλήσεις και αυτή ανατέθηκε σε άλλον υπουργό». Παράλληλα, έλειπε και ο Μπόρις Τζόνσον για διακοπές στο Σόμερσετ. Και οι δύο επέστρεψαν στο Λονδίνο την Κυριακή 15/8.

Ο ηγέτης των Εργατικών επέκρινε την απουσία και των δύο ενώ σήμερα δήλωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να ντρέπεται και ο πρωθυπουργός έχει να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα, γιατί ακόμη παραμένει στη θέση του».

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ πρόκειται να μιλήσει με του ομολόγους τους της G7 (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία) την Πέμπτη πριν από τη συνάντηση των αρχηγών κρατών την ερχόμενη εβδομάδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024