Η Νεα Σμύρνη ξέρει από βάσανα και δυσκολίες. Οπότε δεν αναμέναμε τίποτα λιγότερο ούτε από την δημοτική Αρχή ούτε από τους πολίτες παρά να εκφράσουν με πράξεις την αλληλοσυμπαράσταση τους, στους δοκιμαζόμενους από τις πυρκαγιές συνανθρώπους τους.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη συγκέντρωσε πολυάριθμα είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας σε Αττική, Βόρεια Εύβοια, Γορτυνία και άλλες περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές.

Στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα, φάρμακα, ζωοτροφές και είδη προσωπικής υγιεινής για τους πληγέντες.

Άμεση και συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση πολιτών, Συλλόγων και Φορέων στο κάλεσμα του Δήμου Νέας Σμύρνης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία εστάλησαν στους πυρόπληκτους. Μέσα σε ένα 24ωρο, εκατοντάδες έσπευσαν, φέρνοντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη για τους πυρόπληκτους της χώρας μας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης Γιατζίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους Δήμους και τους πολίτες που έχουν πληγεί. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης και οι δημότες του είναι και θα είναι στο πλευρό τους, με κάθε δυνατό τρόπο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους έσπευσαν να προσφέρουν στους πυρόπληκτους, δείχνοντας έτσι υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης. Ο Δήμος Νέας Σμύρνης μερίμνησε για την συσκευασία και την αποστολή τους στους πληγέντες. Η αγάπη, η στήριξη και η εθελοντική προσφορά όλων μας, δίνει δύναμη στους Πυρόπληκτους»

Μπορεί η χώρα μας να βίωσε τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών όλες τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο ως κοινωνία αποδείξαμε πως έχουμε χτίσει κουλτούρα αλληλοβοήθειας και δεν αφήνουμε μόνο του κανέναν δοκιμαζόμενο πολίτη.

Κάθε δημοτική Αρχή επίσης που έσπευσε να οργανώσει δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και βρήκε ανταπόκριση σημαίνει πως έχει εμφυσήσει στους δημότες της το αίσθημα της  ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr