Σε μια στροφή στο επιχειρηματικό της μοντέλο, ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων Amazon σχεδιάζει να ανοίξει πολυκαταστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, μερικά από τα πρώτα πολυκαταστήματα Amazon αναμένεται να ανοίξουν στην Καλιφόρνια και το Οχάιο. Το κάθε ένα από αυτά θα καταλαμβάνει έκταση 2.700 τετραγωνικών μέτρων, περίπου στο ένα τρίτο του μεγέθους ενός παραδοσιακού πολυκαταστήματος.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί το τελευταίο πείραμα της Amazon με φυσικά καταστήματα λιανικής. Η εταιρεία ξεπέρασε πρόσφατα τη Walmart ως τον μεγαλύτερο πωλητή λιανικής στον κόσμο εκτός Κίνας.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία αγόρασε την Whole Foods Market και άνοιξε καταστήματα βιβλίων, παντοπωλεία με την επωνυμία Amazon και παντοπωλεία χωρίς ταμεία. Οι φυσικές τοποθεσίες έχουν υψηλότερο σταθερό κόστος, αλλά μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να επιτρέψουν στους καταναλωτές να δοκιμάσουν ρούχα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα πολυκαταστήματα αναμένεται να βοηθήσουν την Amazon να πουλήσει περισσότερα προϊόντα ένδυσης και τεχνολογίας. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει επίσης να πουλήσει τα δικά του προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr