
Προσωπικά δεδομένα σχεδόν 50 εκατ. χρηστών υποκλάπηκαν από την T-Mobile στις ΗΠΑ
Τα κλεμμένα δεδομένα φέρεται να κατέληξαν στη μαύρη αγορά.
Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας T-Mobile επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι άγνωστοι χάκερ υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα για σχεδόν 50 εκατομμύρια πελάτες τις στις ΗΠΑ, δεδομένα που φαίνεται πως κατέληξαν στη μαύρη αγορά.
Ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες γέννησης, αριθμοί κοινωνικής ασφάλειας και στοιχεία διπλωμάτων οδήγησης περιλαμβάνονται στα δεδομένα που υποκλάπηκαν, αναφέρει το Reuters, αν και τα οικονομικά δεδομένα των χρηστών φαίνεται πως δεν παραβιάστηκαν.
Η εταιρεία, θυγατρική της Deutsche Telecom που δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες, παραδέχτηκε την κυβερνοεπίθεση την Κυριακή, αφότου ο δικτυακός τόπος Vice ανέφερε ότι ένας ανώνυμος χάκερ προσέφερε τα δεδομένα προς πώληση.
Σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα 100 εκατομμυρίων χρηστών από τους 104,8 εκατ. πελάτες της Τ-Mobile στις ΗΠΑ. Ο άγνωστος πωλητής που εμφανίστηκε στον λεγόμενο σκοτεινό ιστό υποστήριζε ότι προσέφερε τα δεδομένα 30 εκατ. πελατών για το ποσό των 6 bitcoin, περίπου 270 εκατ. δολάρια.
Σύμφωνα με το Reuters, η τιμή έπεσε αργότερα σε μόλις 200 δολάρια.
Οι πιθανοί αγοραστές παραμένουν άγνωστοι.
- Σκληροί ποινικοί έκαναν τις φυλακές Κορυδαλλού… μπαρ – Αλκοόλ, τσιγάρα και τραπ στη διαπασών
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Το μήνυμα για την οικογένεια του πριν γεννηθεί η κόρη του
- Ψηφιακό «μάτι» για τα επιδόματα – Ποια στοιχεία θα καταγράφονται
- Τα λάθη που κάνουμε στη συζήτηση (αλλά δεν το καταλαβαίνουμε)
- Κοινωνικά επιδόματα: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα ποσά του Μαΐου – Αναλυτικά οι κατηγορίες
- ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν την «επιστροφή» Τσίπρα – Η ενόχληση για τις δημοσκοπήσεις και η «μάχη» για την κεντροαριστερά






