Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλια - Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την αναμνηστική δόση και πότε

Εμβόλια – Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την αναμνηστική δόση και πότε

Για τα εμβόλια και την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Τι είπε για το νέο πλαίσιο μέτρων που θα υπάρχει από τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μίλησε για τα εμβόλια και την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, χθες, αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ποια είναι τα άτομα αυτά που θα προηγηθούν σχετικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή:

  • Από μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων
  • Από μεταμόσχευση μυελού
  • Καρκινοπαθείς / Υπό χημειοθεραπεία
  • Νεφροπαθείς

Εμβόλια: Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η χορήγηση της τρίτης δόσης

Οι χορηγήσεις της αναμνηστικής δόσης  θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να έχει μεσολαβήσει ανάμεσα στην χορήγηση της 2ης και της 3ης δόσης είναι 28 ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς. Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού.

Στα ραντεβού υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, αλλά παρατηρείται μια διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Τόνισε, επίσης, ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Γι’ αυτό θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο τις επόμενες μέρες σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά. Κλείνοντας είπε ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024