Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
UWM – Θα αποδέχεται αποπληρωμή των ενυπόθηκων δανείων σε crypto

UWM – Θα αποδέχεται αποπληρωμή των ενυπόθηκων δανείων σε crypto

Ειδικοί αναλυτές της αμερικανικής αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως η απόφαση της UWM θα βρει σύντομα μιμητές, δεδομένου και του τεράστιου τζίρου που διακινείται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Η εταιρεία παροχής ενυπόθηκων δανείων United Wholesale Mortage έγινε σήμερα η πρώτη στην αμερικανική αγορά που ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αποδέχεται αποπληρωμή των δανείων σε κρυπτονομίσματα, με τους αναλυτές του κλάδου να υποστηρίζουν πως σύντομα θα βρει πολλούς μιμητές δεδομένου του τεράστιου τζίρου των χρημάτων που διακινείται στην αγορά των crypto.

Την ανακοίνωσε έκανε ο CEO της εταιρείας, Ματ Ίσμπια, σχολιάζοντας πως η πρεμιέρα θα γίνει προς τα τέλη του τρίτου τριμήνου ή το αργότερο μέσα στο τέταρτο τρίμηνο και σε πρώτη φάση θα αφορά μόνο πληρωμές σε Bitcoin. «Θα ξεκινήσουμε με Bitcoin, αλλά ήδη κοιτάμε το Ethereum και άλλα ψηφιακά νομίσματα» υποστήριξε. «Είμαστε ήδη στην κορυφή της τεχνολογίας και πρωτοπορίας στον κλάδο, οπότε θέλουμε να είμαστε οι πρώτοι σε ότι κάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την… πρωτιά που έκανε το γύρο των αμερικανικών οικονομικών media και όχι μόνο.

Σημειωτέον πως ο κλάδος των ενυπόθηκων δανείων κατέγραψε σημαντικά κέρδη τόσο πέρυσι όσο και μέχρι τώρα φέτος, καθώς o δρομολογήθηκαν διάφορα προγράμματα αναχρηματοδότησης, ενώ ευρύτερα ο κλάδος των ακινήτων (και δη, των σπιτιών) έχει… πάρει φωτιά και οι τιμές έχουν φτάσει στα ύψη εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά. Για παράδειγμα η ίδια η UWM έχει καταγράψει άνοδο κατά 41% στα νέα ενυπόθηκα δάνεια μέσα στο δεύτερο τρίμηνο, άλμα που ήρθε να προστεθεί στην αύξηση κατά 25% το πρώτο τρίμηνο.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024