Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόλος Κοβαλίβκα…

Κόλος Κοβαλίβκα…

Ο θαυμαστός κόσμος της Superleague και ένα πρωτάθλημα που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Καλό… Σεπτέμβρη λοιπόν και βλέπουμε το πρωτάθλημα. Λύση δεν βρέθηκε, όπως φάνηκε από χθες που η λίγκα είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία καλούσε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τις ομάδες για την επόμενη Δευτέρα. Δηλαδή τις καλούσε να υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος δύο μέρες μετά την υποτιθέμενη έναρξη του πρωταθλήματος! Φοβερά πράγματα!

Ευτυχώς που πλέον ζούμε με τα συνδρομητικά στα σπίτια μας και καταφέρνουμε και βλέπουμε ποδόσφαιρο από Αύγουστο μήνα που ξεκινούν όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Τα πρωταθλήματα που έχουν λυμμένα όλα τους τα προβλήματα και ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Διότι στην Ελλάδα κάθε χρόνο είναι μια έκπληξη το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Χρησιμοποιώ την συμπαθή ομάδα με το υπέροχο όνομα που τη μάθαμε από τα παιχνίδια της με τον Άρη. Κόλος Κοβαλίβκα το πρωτάθλημά μας. Ελληνιστί… κωλοχανείο. Μας αξίζει κάθε αποκλεισμός από κάθε Κόλο Κοβαλίβκα. Από κάθε Βελέζ, από κάθε Γκαμπάλα, από κάθε Λουντογκόρετς, από κάθε Αστάνα. Διότι στην Ελλάδα δυσκολεύουμε πάντα τη δουλειά προπονητών και ποδοσφαιριστών προς τέρψιν των παραγόντων.

Κανένας από τους παράγοντες των ομάδων που δεν υπογράφουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν σκέφτηκε ότι έχει έναν προπονητή ο οποίος έχει κάνει συγκεκριμένο σχεδιασμό, γνωρίζοντας πως η ομάδα του θα μπει στο γήπεδο να αγωνιστεί την 21η Αυγούστου. Κανένας δεν σκέφτηκε ότι υπάρχει ένα ολόκληρο τιμ γιατρών, γυμναστών, προπονητών, που κοιτάζουν τις μετρήσεις των παικτών, την φυσική τους κατάσταση, το πρόγραμμά τους, τους οργανισμούς τους.

Κανένας δεν σκέφτηκε πως 1-2 «χαμένες» αγωνιστικές θα φέρουν τον χειμώνα εμβόλιμα ματς που θα επιβαρύνουν τους παίκτες αναγκάζοντάς τους να παίζουν Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή προκειμένου να προλάβουν τις ημερομηνίες. Για όσους δεν το γνωρίζουν, αν και θα έπρεπε αφού… τρέχουν συλλόγους πρώτης κατηγορίας, αυτό μπορεί να θεωρηθεί έως και αθέμιτος ανταγωνισμός. Όταν μια ομάδα δεν θα έχει τις λύσεις μιας άλλης και θα αναγκαστεί να παίξει με τους ίδιους παίκτες τρία ματς σε μια εβδομάδα.

Κανείς δεν σκέφτηκε ότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα έχουν και ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάτι που σημαίνει πως οι δικές τους ημερομηνίες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Άρα θα δούμε ξανά το φαινόμενο με αγωνιστικές χωρίς όλα τα ματς και παιχνίδια που θα χρωστούν οι ομάδες. Κι ένας θεός ξέρει πότε θα τα δώσουν.

Η Superleague έχει καταντήσει… ανέκδοτο ακόμα και ανάμεσα στους ίδιους τους ανθρώπους της. Γνώριζαν όλοι πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει στην ώρα του και έκαναν αστειάκια μεταξύ τους.

Ακόμα και τώρα κανείς δεν είναι σίγουρος πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο επιμένουν να διαρρέουν πως αν δεν βρεθεί λύση με την κεντρική διαχείριση, δεν πρόκειται να μπουν στο γήπεδο για να παίξουν. Κι όταν θα έρθει το καλοκαίρι του 2022 και έρθει μια νέα συμπαθής ουκρανική ομάδα και θα αποκλείσει την εκάστοτε ελληνική, θα κοιταζόμαστε μεταξύ μας να δούμε τι έφταιξε και τα κάναμε… Κόλος Κοβαλίβκα ξανά.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024