Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τούντας - Το όριο για τον εμβολιασμό των παιδιών από τα12 έτη πρέπει να κατέβει στα 5 έτη

Τούντας – Το όριο για τον εμβολιασμό των παιδιών από τα12 έτη πρέπει να κατέβει στα 5 έτη

«Έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες και οι τελευταίες μελέτες μας οδηγούν προς αυτήν την επιλογή», τονίζει ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ωστόσο επικρατεί προβληματισμός καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να δηλώνει «παρών» στη χώρα και να προσβάλλει και μικρότερες ηλικίες. Μοναδικό «όπλο» για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση είναι το εμβόλιο.

Σε αυτό αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης (17/8) μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας. Συγκεκριμένα, ο κ. Τούντας έκανε λόγο για μια περαιτέρω κλιμάκωση και έξαρση της επιδημίας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει. Αφορά όπως είπε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις ανάλογες μονάδες, αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.

Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.  «Το όριο πρέπει να κατέβει στα 5 έτη. Έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες και οι τελευταίες μελέτες μας οδηγούν προς αυτήν την επιλογή. Εάν δεν πετύχουμε τη συλλογική ανοσία μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και στα παιδιά», κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε παρακάτω όσα είπε:

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024