Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφγανιστάν - Τα «σήκωσε» όλα και έφυγε ο Γκάνι - Γέμισε ελικόπτερα και αυτοκίνητα με λεφτά

Αφγανιστάν – Τα «σήκωσε» όλα και έφυγε ο Γκάνι – Γέμισε ελικόπτερα και αυτοκίνητα με λεφτά

Ο Γκάνι, για τον οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε πως αναχώρησε χθες, Κυριακή, από το Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην πόλη ουσιαστικά χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Καμπούλ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γκάνι διέφυγε από τη χώρα με τέσσερα αυτοκίνητα και ένα ελικόπτερο γεμάτο μετρητά, ενώ αναγκάστηκε επίσης να αφήσει πίσω μερικά χρήματα καθώς δεν χωρούσαν όλα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ο Γκάνι, για τον οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, δήλωσε πως αναχώρησε χθες, Κυριακή, από το Αφγανιστάν καθώς οι Ταλιμπάν έμπαιναν στην πόλη ουσιαστικά χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Πρόσθεσε πως ήθελε να αποφύγει την αιματοχυσία.

Σχέσεις Ρωσίας – Ταλιμπαν;

Η Ρωσία έχει δηλώσει πως θα διατηρήσει μια διπλωματική παρουσία στην Καμπούλ και πως ελπίζει να αναπτύξει σχέσεις με τους Ταλιμπάν μολονότι αναφέρει πως δεν βιάζεται να τους αναγνωρίσει ως τους κυβερνήτες της χώρας και πως θα παρατηρεί προσεκτικά τη συμπεριφορά τους.

«Όσο για την κατάρρευση του (απερχόμενου) καθεστώτος, αυτή χαρακτηρίζεται εύγλωττα από τον τρόπο που ο Γκάνι διέφυγε από το Αφγανιστάν», δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ Νικίτα Ιστσένκο.

«Τέσσερα αυτοκίνητα ήταν γεμάτα χρήματα, προσπάθησαν να παραγεμίσουν ένα ελικόπτερο με άλλο ένα μέρος των χρημάτων, αλλά δεν χώρεσαν όλα. Και μερικά από τα χρήματα έμειναν στην πίστα του αεροδρομίου», φέρεται να δήλωσε.

Ο Ιστσένκο, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, επιβεβαίωσε στο Ρόιτερς τα σχόλιά του. Ως πηγή της πληροφορίας του επικαλέσθηκε «αυτόπτες μάρτυρες». Το Ρόιτερς δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα από ανεξάρτητη πηγή την ακρίβεια της αφήγησής του.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για το Αφγανιστάν, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, είχε δηλώσει νωρίτερα πως δεν είναι σαφές πόσα χρήματα θα αφήσει πίσω της η κυβέρνηση που διέφυγε.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση που διέφυγε δεν πήρε όλα τα χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αν έχει μείνει κάτι, θα αποτελέσει τη βάση του προϋπολογισμού», δήλωσε ο Καμπούλοφ μιλώντας στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024