Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συρίγος - Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα - Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Συρίγος – Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα – Τι είπε για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος μίλησε εκ νέου για το άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός καλός είναι ο μέσος όρος των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς με ποσοστό που ανέρχεται σε 75 -80%. «Μέσα από τα στατιστικά δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Εξαιρετικά κρίσιμος ο μήνας που μένει»

«Η πανδημία είναι φυσικό φαινόμενο που αλλάζει συνεχώς τα δεδομένα. Προχωράμε με εμβολιασμούς και τεστ, ενώ έχει ανακοινωθεί ο προγραμματισμός και οι όροι που ξεκινούν τα σχολεία, ανέφερε ο κ. Συρίγος, επισημαίνοντας επίσης:

«Ο ένας μήνας που απομένει μέχρι το άνοιγμα των σχολείων είναι εξαιρετικά κρίσιμος και αναφέρομαι στους ενηλίκους που είναι εκείνοι που χτίζουν με τον εμβολιασμό το τείχος ανοσίας».

Τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστήμια ήταν ένας από τους χώρους που αντιμετώπισαν τεράστια ζητήματα με τον κοροναϊό. Η αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει με την επαναληπτική εξεταστική, η οποία ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου. Το «μεγάλο τεστ» θα γίνει από την 1η Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο.

Ουσιαστικά, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει με δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν για τη μη εξάπλωσή της.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κοροναϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου).

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024