Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στα Βίλια - Προς Ψάθα και Άγιο Γεώργιο κινείται το μέτωπο

Φωτιά στα Βίλια – Προς Ψάθα και Άγιο Γεώργιο κινείται το μέτωπο

Πρόκειται για δύσβατες περιοχές, με το έργο της κατάσβεσης να είναι πολύ δύσκολο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στα Βίλια το πρωί της Δευτέρας (16/8). Οι φλόγες καίνε παρθένο πευκόφυτο δάσος και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο ωστόσο τα δύσβατα σημεία και οι ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Μάνδρας, Παναγιώτη Κολοβέντζο, το μέτωπο εκτείνεται προς δυο κατευθύνσεις, από την Κοινότητα Βίλιων προς Ψάθα και προς Άγιο Γεώργιο. «Η φωτιά δεν έχει κάψει σπίτια, αλλά έχει κάψει δεκάδες στρέμματα δάσους. Υπάρχουν αρκετά εναέρια μέσα, ωστόσο οι επίγειες δυνάμεις δε μπορούν να συνδράμουν καθώς μιλάμε για κορυφογραμμή και δύσβατες περιοχές», σημείωσε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Μπορεί να γίνει Εύβοια η περιοχή αν ξεφύγει η φωτιά»:

Την ίδια ώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, υπογράμμισε ότι «μπορεί να γίνει Εύβοια η περιοχή αν ξεφύγει η φωτιά». Επίσης, εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πως η φωτιά μαίνεται «στην καρδιά ενός παρθένου δάσους, μιας πευκόφυτης περιοχής. Είναι το μεγαλύτερο δάσος που έχει μείνει στην Αττική και η φωτιά βρίσκεται στο κέντρο. Δεν έχει όρια». Ανέφερε, όμως ότι από την πίσω μεριά έχει δημιουργηθεί μια αντιπυρική ζώνη, με τους πυροσβέστες να βρίσκονται επί ποδός.

Εκκενώνονται οικισμοί:

Ενώ το πύρινο μέτωπο μεγαλώνει υπάρχει εντολή εκκένωσης για έξι οικισμούς. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους στο Μικρό και στο Μέγα Βαθυχώρι,  στην Αγία Παρασκευή, στο Κρύο Πηγάδι και στο Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς την Ψάθα. Στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου να εκκενώσουν προς τη Μάνδρα.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024